Οι τράπεζες προτιμούν το εξωτερικό για τις καταθέσεις τους

Οι τράπεζες προτιμούν το εξωτερικό για τις καταθέσεις τους

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τράπεζες προτίμησαν να αυξήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών, κεφάλαια πάνω από 12 δισ. ευρώ «τοποθετήθηκαν» στο εξωτερικό το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2001. Τα περισσότερα από τα κεφάλαια αυτά είναι καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό.

Τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν βελτιωμένο το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2001, το οποίο διαμορφώθηκε στα 5.790 εκατ. ευρώ, έναντι 6.045 εκ. ευρώ του 2000.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος και στην αύξηση του πλεονάσματος στα ισοζύγια υπηρεσιών και μεταβιβάσεων. Ταυτόχρονα διπλασιάστηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου εισοδημάτων. Ο περιορισμός του εμπορικού ελλείμματος εκτός καυσίμων στο δεκάμηνο αποδίδεται στην άνοδο των εξαγωγικών εισπράξεων, η οποία υπεραντιστάθμισε την άνοδο των πληρωμών για εισαγωγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT