Οι αιτήσεις για το επίδομα των 534 ευρώ

Οι αιτήσεις για το επίδομα των 534 ευρώ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εβδομάδα λήξης των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων για τις ειδικές αποζημιώσεις ύψους έως 534 ευρώ, που αφορούν τις αναστολές συμβάσεων που ίσχυσαν τον Ιούνιο, είναι η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου λήγει η προθεσμία τόσο για εργοδότες όσο και για εργαζομένους που θέλουν να δηλώσουν ή να προχωρήσουν σε ορθές επαναλήψεις αναστολών συμβάσεων εργασίας μηνός Ιουνίου. Οι αιτήσεις γίνονται στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr και είναι απαραίτητες για εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του προηγούμενου μήνα. Οσο για τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο ή και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή για τον Ιούνιο, αυτοί οφείλουν να υποβάλουν αίτηση μόνο αν θέλουν να τροποποιήσουν στοιχεία, όπως για παράδειγμα ο ΙΒΑΝ.

Περιθώριο έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου έχουν οι εποχικοί εργαζόμενοι που επιθυμούν να υποβάλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις, είτε γιατί δεν έχουν ακόμη επαναπροληφθεί είτε γιατί επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου και κατά συνέπεια δικαιούνται ειδική αποζημίωση για κάποιο διάστημα.

Υπάρχουν, βέβαια, και οι περιπτώσεις εποχικών που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Ιουνίου και στη συνέχεια η σύμβασή τους τέθηκε σε αναστολή. Αυτοί θα πρέπει να κάνουν μονομερή σύμβαση για το διάστημα της μη πρόσληψης και δεύτερη δήλωση, μετά τον εργοδότη τους, για το διάστημα για το οποίο ισχύει η αναστολή σύμβασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή