Προσδοκίες για νέο κύμα εξαγορών μετά τη μη συγχώνευση

Προσδοκίες για νέο κύμα εξαγορών μετά τη μη συγχώνευση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H χρηματιστηριακή αγορά αναζητεί ευκαιρίες στη ματαίωση της μεγάλης συγχώνευσης. Είναι ενδεικτικό ότι χθες και ενώ όλη η αγορά προεξοφλούσε την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης με την οποία θα τερματιστούν οι διαπραγματεύσεις, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών απογειώθηκε κατά 2,38%.

H μετοχή της Εθνικής σημείωσε άνοδο 2,62% και όλα δείχνουν ότι οι μεγάλες προσδοκίες συγκεντρώνονται στη μετοχή της Alpha, που έκλεισε με άνοδο 4,83% ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημείωσε και μεγαλύτερη άνοδο.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η άνοδος αυτή δεν θεωρείται τόσο αποδοκιμασία της μεγάλης συγχώνευσης όσο δείχνει τη διάθεση για άνοδο των μετοχών με την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει νέος γύρος εξαγορών και συγχωνεύσεων με επίκεντρο τις δύο μεγάλες τράπεζες.

Οσον αφορά τη διαδικασία της συγχώνευσης, διαπιστώνεται επιφανειακή ηρεμία που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κυρίαρχο ζήτημα παραμένει η κρίσιμη και καθοριστική συνάντηση των κ. Θεόδωρου Καρατζά και Γιάννη Κωστόπουλου, η οποία όμως περιβάλλεται με απόλυτη μυστικότητα.

Χθες ο διοικητής της Εθνικής κ. Θ. Καρατζάς και οι υποδιοικητές, ενημέρωσαν κεκλεισμένων των θυρών, τα ανώτερα στελέχη της τράπεζας -τους επικεφαλής θυγατρικών εταιρειών και τους διευθυντές διευθύνσεων- για τις εξελίξεις στην υπόθεση της συγχώνευσης με την Alpha Βank.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομιλία του κ. Καρατζά στα στελέχη του δεν περιείχε πληροφορίες -όπως ήταν αναμενόμενο- αλλά είχε στόχο σε μια φορτισμένη ψυχολογικά ατμόσφαιρα να εμψυχώσει το δυναμικό της τράπεζας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καρατζάς ανέφερε ότι ο στρατηγικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας μετά τη συγχώνευση με την Alpha, ήταν η δημιουργία μιας μεγάλης εξωστρεφούς και ισχυρής τράπεζας.

«Γνωρίζαμε ότι θα συναντήσουμε δυσκολίες και κινδύνους. Στη διαδρομή αυτή κατά την οποία υπήρξαν πολλά προβλήματα, καταφέραμε να συμφωνήσουμε στα δυσκολότερα, όπως η σχέση ανταλλαγής, η επιλογή λογοτύπου, ενώ είναι σημαντικό ότι ορίσαμε το σχήμα διοίκησης και τη επιλογή των προσώπων για τις θέσεις του διοικητή και του εκτελεστικού προέδρου.

Συμφωνήσαμε στην κατανομή των αρμοδιοτήτων, απ’ όπου όπως παραδέχθηκε ο κ. Καρατζάς, ξεκίνησαν τα προβλήματα, τα οποία όπως τόνισε «δεν έχουν καμία σχέση με το όραμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT