Κρίσιμο διήμερο αποφάσεων για τη μεγα-συγχώνευση

Κρίσιμο διήμερο αποφάσεων για τη μεγα-συγχώνευση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σ αββατοκύριακο εντατικής εργασίας προδιαγράφεται για τα στελέχη της Εθνικής και της Alpha, που προσπαθούν να διαμορφώσουν το νέο πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης τους. Ολες οι ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι αναζητείται μια «χαλαρή συγχώνευση», που θα διασώσει το μεγάλο deal.

Επικρατέστερη λύση θεωρείται η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών, αλλά με τη διατήρηση της αυτονομίας των δύο τραπεζών και την από κοινού ίδρυση θυγατρικών στο εξωτερικό.

Επίσης δεν αποκλείεται να ιδρυθεί μια κοινή εταιρεία συμμετοχών, η οποία να κατέχει μέρος των μετοχών και να αποτελεί το «κοινό στρατηγείο». Παρά τη χθεσινή κινητικότητα, πάντως, δεν έχει διαμορφωθεί το ακριβές σχήμα και οι κρίσιμες λεπτομέρειες. Οι συζητήσεις του διήμερου αυτού θα είναι καθοριστικές και ο στόχος είναι να διαμορφωθούν οι βασικές συμφωνίες πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου διοίκησης της Εθνικής από τον πρωθυπουργό K. Σημίτη.

Χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επικεφαλής των δύο τραπεζών, κ. Καρατζά και Κωστόπουλου, ενώ αργότερα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής, υπήρξε και τηλεφωνική συνομιλία των δύο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT