Πρόστιμα 10.200 ευρώ έπειτα από ελέγχους κατά του παρεμπορίου

Πρόστιμα 10.200 ευρώ έπειτα από ελέγχους κατά του παρεμπορίου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμα συνολικού ύψους 10.200 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τον έλεγχο που διεξήγαγαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον εντοπισμό περιπτώσεων παράνομου εμπορίου σε όλη την επικράτεια. Σε σχετική ανακοίνωση που αφορά την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή γνωστοποίησαν τον αριθμό των παραβάσεων καθώς και του συνόλου των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην εγχώρια αγορά την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά το χρονικό διάστημα από 3 Αυγούστου 2020 έως και 9 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, βεβαιώθηκαν συνολικά 13 παραβάσεις ενώ πραγματοποιήθηκαν 202 έλεγχοι στο σύνολο της επικράτειας. Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας καθώς και τη συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οι επιχειρήσεις της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Αττική, Χαλκίδα και Θήβα. Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 10.200 ευρώ που αφορούσαν παραβάσεις των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων υπηρεσιών (κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν. 4497/2017) και του ν. 4446/16 που αφορά τη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).

Υπενθυμίζεται ότι και την εβδομάδα μεταξύ 27 Ιουλίου έως και 2 Αυγούστου οι έλεγχοι ήταν το ίδιο εντατικοί, φθάνοντας τους 231. Το διάστημα αυτό βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 18.500 ευρώ. Τέλος, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.489 τεμάχια απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και ειδών παρεμπορίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή