Πρεσβεία Γερμανίας: Επωφελής ακόμη και χωρίς τη φετινή ΔΕΘ η ελληνογερμανική συνεργασία

Πρεσβεία Γερμανίας: Επωφελής ακόμη και χωρίς τη φετινή ΔΕΘ η ελληνογερμανική συνεργασία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον σεβασμό της στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ματαιωθεί η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εκφράζει η πρεσβεία της Γερμανίας.

Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι όλες οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στη ΔΕΘ είχαν δρομολογηθεί, ώστε μαζί με την Ελλάδα να δοθεί το σήμα για την επιστροφή στην ανάπτυξη μετά τον γενικό περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας λόγω του κορωνοϊού.

Όπως τονίζει η γερμανική πρεσβεία, παρά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, πάνω από 60 εκθέτες, όπως νεοφυείς επιχειρήσεις, μεγάλοι όμιλοι εγγεγραμμένοι στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, εξειδικευμένα ερευνητικά ινστιτούτα και οι αδελφοποιημένοι με τη Θεσσαλονίκη Δήμοι της Κολωνίας και της Λειψίας ήταν έτοιμοι να συμμετάσχουν στη ΔΕΘ με επίκεντρο τα μεγάλα θέματα του μέλλοντος όπως είναι η πράσινη ανάπτυξη, η ψηφιακή οικονομία, η ηλεκτροκίνηση ή οι σύγχρονες μορφές επικοινωνίας.

«Ακόμα και χωρίς τη φετινή ΔΕΘ, για τη Γερμανία είναι σαφές ότι η ελληνογερμανική συνεργασία, είτε σε πολιτικό, οικονομικό, επιστημονικό ή πολιτιστικό επίπεδο είναι επωφελής και για τις δυο πλευρές, σημαντική για την Ευρώπη, και ενέχει ευκαιρίες για το μέλλον. Εντελώς μέσα στο πνεύμα του συνθήματος της γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ: Όλοι μαζί. Να ξανακάνουμε την Ευρώπη ισχυρή! Καλημέρα Θεσσαλονίκη! Θα τα ξαναπούμε σύντομα!» καταλήγει η γερμανική πρεσβεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή