Υπό προϋποθέσεις η πρόσληψη συνταξιούχων ναυτικών

Υπό προϋποθέσεις η πρόσληψη συνταξιούχων ναυτικών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή των συνταξιούχων ναυτικών στα… πλοία υπό προϋποθέσεις προβλέπεται από τον νόμο για τις Ναυτικές Εταιρείες που ψηφίσθηκε στο σύνολό του από τη Βουλή και παρουσίασε χθες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι μειώνεται και η φορολογία των ναυτικών από το 9% στο 6% για τους αξιωματικούς γέφυρας και μηχανής και από το 6% στο 3% για όλους τους υπόλοιπους ναυτικούς.

Βάσει του νόμου για τις Ναυτικές Εταιρείες θα μπορούν να εργάζονται όσοι συνταξιούχοι είναι κάτω των 55 ετών χωρίς όμως να λαμβάνουν τη σύνταξή τους. Αντιθέτως, οι συνταξιούχοι ναυτικοί άνω των 55 ετών θα μπορούν να εργάζονται και παράλληλα να λαμβάνουν ολόκληρη τη σύνταξή τους εάν αυτή είναι έως και 250 χιλιάδες δρχ. Εάν η σύνταξη υπερβαίνει τις 250 χιλιάδες δρχ. τότε θα λαμβάνουν τις 250 χιλιάδες και επιπλέον το 30% του ποσού που τις υπερβαίνει.

Οσον αφορά στις κατηγορίες των συνταξιούχων ναυτικών με παιδιά με ειδικές ανάγκες ή τους πολυτέκνους αυτοί θα μπορούν να εργασθούν λαμβάνοντας ολόκληρη τη σύνταξή τους.

Επίσης προβλέπεται ότι η θαλάσσια υπηρεσία που θα καταγράψουν οι συνταξιούχοι ναυτικοί που θα επιστρέψουν στην ενεργό δράση θα προσμετράται στον επαναϋπολογισμό της σύνταξής τους. N. Μπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT