Πλήρης εξουσιών ο ΕΦΕΤ στον έλεγχο των τροφίμων

Πλήρης εξουσιών ο ΕΦΕΤ στον έλεγχο των τροφίμων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύνολο των αρμοδιοτήτων για τους ελέγχους στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων πρόκειται σύντομα να αποκτήσει ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας των συμβουλευτικών-γνωμοδοτικών οργάνων του, ΕΣΕΤ (Επιστημονικό Συμβούλιο Ελέγχου Τροφίμων) και ΕΣΠΕΤ (Εθνικό Συμβούλιο Πολιτικής Ελέγχου Τροφίμων). «O ΕΦΕΤ φιλοδοξεί να αποκτήσει όλες τις αρμοδιότητες που του δίνει ο νόμος», ανέφερε ο κ. Τσοχατζόπουλος και πρόσθεσε: «Ωστόσο, με το θέμα του Ρέντη διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν περιέλθει σε αυτόν οι αρμοδιότητες αυτές. Σε συνεργασία όμως με το υπουργείο Γεωργίας σύντομα θα έρθουν στον ΕΦΕΤ».

Ο ΕΦΕΤ άρχισε να ασκεί ελεγκτική δραστηριότητα από τα τέλη Μαΐου του 2001 και μέχρι το τέλος της περσινής χρονιάς διενήργησε 3.180 ελέγχους κατόπιν καταγγελίας καταναλωτών. Στην Αθήνα διενεργήθηκαν 994 έλεγχοι, όπου διαπιστώθηκαν 164 παραβάσεις, και στη Θεσσαλονικη 2.086, όπου διαπιστώθηκαν 109 παραβάσεις. Οι παραβάσεις αφορούσαν ακατάλληλα προϊόντα, συνθήκες υγιεινής, παραπλάνηση, νοθεία, απουσία απαραίτητων πιστοποιητικών κ.ά. H πλήρης οργανωτική ανάπτυξη του Ενιαίου Φορέα Τροφίμων θα καλύψει και τις 13 περιφέρειες της χώρας, με τη δημιουργία περιφερειακών διευθύνσεων για την αποτελεσματική εποπτεία του συστήματος ελέγχων σε όλη την επικράτεια και για όλη τη διατροφική αλυσίδα μετά την πρωτογενή παραγωγή έως την κατανάλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT