2.431 αιτήσεις επιδότησης ηλεκτρικού οχήματος

2.431 αιτήσεις επιδότησης ηλεκτρικού οχήματος

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμείωτο συνεχίζεται το ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος για την πορεία του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Μέσα σε τρεισήμισι ημέρες έχουν απορροφηθεί 2,3 εκατ. ευρώ από τα 45 εκατ. ευρώ του συνολικού προϋπολογισμού επιδότησης για το 2020. Ενδιαφέρον εκδηλώνεται σε όλη την επικράτεια, στα μεγάλα αστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στη νησιωτική. Το ηλεκτρικό ποδήλατο εξακολουθεί να αποτελεί τη πιο δημοφιλή επιλογή, ακολουθούν τα δίκυκλα και τρίκυκλα σκούτερ, ενώ σημαντική αύξηση παρουσιάζουν και τα επιδοτούμενα οχήματα και δη στα φυσικά πρόσωπα, που καταγράφουν διπλάσιο νούμερο από το αντίστοιχο των εταιρειών.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.431 αιτήσεις εκ των οποίων οι 1.908 (78,49%) για ηλεκτρικά ποδήλατα, 309 για δίκυκλα και τρίκυκλα (12,71%), 199 για Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, 13 για επαγγελματικά οχήματα van, 1 για επαγγελματικά οχήματα van (N1 PHEV) και 2 για ταξί. Ο συνολικός τζίρος των αιτούντων ανέρχεται σε 21.130.000 ευρώ και η απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος σε 2,3 εκατ. ευρώ. Πέντε αιτήσεις για αυτοκίνητα υποβλήθηκαν από την κατηγορία ΑμεΑ, ενώ υποβλήθηκαν και 68 αιτήσεις για φορτιστές. Γεωγραφικά, η Αττική εξακολουθεί να συγκεντρώνει το 39,73% των αιτήσεων και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με ποσοστό 12,42%, το Ηράκλειο με 6,86% και η λοιπή νησιωτική χώρα με ποσοστό 9,14%. Στο σύνολο των 215 αυτοκινήτων, για τα 143 το ενδιαφέρον προέρχεται από φυσικά πρόσωπα και για τα 72 από εταιρείες. «Νομίζω ότι η πορεία του kinoumeilektrika μέσα σε λίγα μόνο 24ωρα δείχνει ότι η δράση δεν είναι για κάποιες ελίτ, αλλά για όλον τον κόσμο, γιατί είναι και μια οικολογική δράση που αφορά όλους τους πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή