Υπό τον έλεγχο της Τράπεζας Επενδύσεων Metrolife Χρηματιστηριακή και Εμπορική Χρηματιστηριακή

Υπό τον έλεγχο της Τράπεζας Επενδύσεων Metrolife Χρηματιστηριακή και Εμπορική Χρηματιστηριακή

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ποσοστό του 1% διαμορφώνεται η συμμετοχή της Indosuez, θυγατρικής της Credit Agricole, στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Επενδύσεων του ομίλου της Εμπορικής, μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που προήλθε από την απορρόφηση των δύο χρηματιστηριακών εταιρειών του ομίλου.

Σύμφωνα με το κείμενο της συγχώνευσης η Τράπεζα Επενδύσεων απορροφά εξολοκλήρου τη Metrolife Χρηματιστηριακή και την Εμπορική Χρηματιστηριακή και ως ημερομηνία μετασχηματισμού των ισολογισμών τους έχει καθοριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2001. Το μετοχικό κεφάλαιο των δύο εταιρειών μεταβιβάζεται στην Τράπεζα Επενδύσεων, που αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας και όπως είναι γνωστό περιλαμβάνεται στα πεδία συνεργασίας με το γαλλικό όμιλο. H συγκεκριμένη πάντως εξέλιξη που εντάσσεται στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης του τομέα της επενδυτικής τραπεζικής του ομίλου της Εμπορικής, οδηγεί στη μείωση του ποσοστού συμμετοχής του γαλλικού ομίλου, παρά την αρχική συμφωνία που προέβλεπε την προοπτική της περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας μέσα από τη διεύρυνση του ποσοστού της μέχρι και 49%. Μετά τη μεταβίβαση των στοιχείων των δύο χρηματιστηριακών εταιρειών, το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Επενδύσεων διαμορφώνεται στα 62,7 δισ. δρχ. περίπου, προσαυξάνεται δηλαδή κατά 5,5 δισ. δρχ. και 5,3 δισ. δρχ., που αντιστοιχούν στα μετοχικά κεφάλαια των δύο εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT