Καίριος ο ρόλος του ΟΜΕΔ στην εξομάλυνση των εργασιακών συγκρούσεων

Καίριος ο ρόλος του ΟΜΕΔ στην εξομάλυνση των εργασιακών συγκρούσεων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία στις πέντε συλλογικές συμβάσεις εργασίας υπογράφονται μέσω των διαδικασιών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Το ειδικό βάρος που έχει αποκτήσει ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια φαίνεται και από τα απολογιστικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΟΜΕΔ, αναπληρωτής καθηγητής εργασιακών σχέσεων του Παντείου κ. Γ. Κουκουλές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση του ΟΜΕΔ, παρουσία των προέδρων του ΣΕΒ κ. Ελ. Αντωνακόπουλου, και Οδ. Κυριακόπουλου, του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Χρ. Πολυζωγόπουλου, εκπροσώπων της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, στο χρονικό διάστημα λειτουργίας του, από το 1992 μέχρι το 2001, υπεγράφησαν πανελλαδικά 2.763 συμβάσεις. Εξ αυτών ποσοστό 21,4% υπεγράφη μέσω του ΟΜΕΔ (512 στο στάδιο της μεσολάβησης και 62 στο στάδιο της διαιτησίας). O βασικός όγκος των υποθέσεων που αναλαμβάνει ο Οργανισμός αφορά κυρίως σε κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις και δευτερευόντως επιχειρησιακές, παρότι οι τελευταίες βαίνουν αυξανόμενες τα τελευταία χρόνια.

Ο ρόλος του ΟΜΕΔ στην εξομάλυνση των εργασιακών συγκρούσεων φαίνεται κι από τις υποθέσεις δημοσίου διαλόγου που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια. Από τις 80 υποθέσεις που χειρίσθηκε μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 2224/94, οι 39 (ποσοστό 49%) κατέληξαν θετικά, με αποτέλεσμα να σταματήσει ή να μην πραγματοποιηθεί τελικά η απεργία. Οι υποθέσεις αυτής της κατηγορίας αφορούν κυρίως τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, ΟΣΕ, EKO, υπ. Γεωργίας, Ολυμπιακή Αεροπορία, ΕΣΥΕ, ΙΚΑ).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τις 1.117 υποθέσεις μεσολάβησης που υποβλήθηκαν στον Οργανισμό για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης, το ποσοστό επιτυχούς κατάληξης της μεσολαβητικής προσπάθειας ανήλθε στο 46%. Αυτό το ποσοστό διαμορφώνεται στο 81% για τις υποθέσεις που αφορούσαν επιχειρησιακή σύμβαση.

Ως προς τη διάρθρωση των υποθέσεων που εξέτασε ο Οργανισμός, το 34,% αφορούσε κλαδικές, το 40,5% ομοιοεπαγγελματικές και το 25% επιχειρησιακές. Αναλυτικότερα, οι 1.117 αφορούσαν υποθέσεις μεσολάβησης, οι 535 υποθέσεις διαιτησίας, οι 93 υποθέσεις μεσολάβησης για προσωπικό ασφαλείας και οι 80 δημόσιο διάλογο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT