Αυστηρές επισημάνσεις της ΤτΕ για την οικονομία

Αυστηρές επισημάνσεις της ΤτΕ για την οικονομία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στο μεγάλο δημόσιο χρέος, στην υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και στην πιθανή σταθεροποίηση του πληθωρισμού σε υψηλότερα, από τα προσδοκώμενα, επίπεδα εντοπίζει η Τράπεζα της Ελλάδος τις σοβαρότερες «απειλές» για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ενδιάμεση έκθεση για την οικονομία που θα καταθέσει αρχές Νοεμβρίου στη Βουλή, θα εμπεριέχονται προβλέψεις που θα δυσαρεστήσουν την κυβέρνηση. H Τράπεζα της Ελλάδος θα διατυπώσει αυστηρές επισημάνσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και τις ανισορροπίες που προκαλούν στα δημοσιονομικά η χαμηλή παραγωγικότητα και η αργή απελευθέρωση των αγορών. Ταυτοχρόνως θα επισημαίνει και την υπερχρέωση των νοικοκυριών. H πρόβλεψη για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ αναμένεται να είναι γύρω στο 3,2% κι όχι 3,8% όπως είναι ο κυβερνητικός στόχος, ενώ για τον πληθωρισμό προβλέπεται ότι θα κλείσει πάνω από 3,5% και όχι στο 3%, όπως εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή