Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της υπαίθρου

Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της υπαίθρου

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανασυγκρότηση της υπαίθρου» (Μέτρο 7.4), ενισχύονται παρεμβάσεις για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και νέων τεχνικών παραγωγής στον αγροτικό τομέα.

– Επιλέξιμες ενέργειες: Διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων που σχετίζονται με τη γεωργική παραγωγή και χαρακτηριστικά τοπικά αγροτικά προϊόντα, την τοπική ιστορική παράδοση και την αγροτική πολιτιστική κληρονομιά. Πιλοτικά έργα επίδειξης για τη διάδοση νέων τεχνικών παραγωγής στον γεωργικό τομέα.

– Ποιοι δικαιούνται ενίσχυση:

Α) Για τα έργα ενίσχυσης τοπικών εκδηλώσεων

– ΟΤΑ, Επιχειρήσεις των ΟΤΑ.

– Πολιτιστικοί Σύλλογοι και λοιποί συλλογικοί φορείς.

Β) Για την ενίσχυση πιλοτικών έργων επίδειξης:

– Φυσικά πρόσωπα.

– Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (επιχειρήσεις, αγροτικοί συνεταιρισμοί κ.λπ.).

Οι παρεμβάσεις δύνανται να υλοποιηθούν στις Περιοχές Εφαρμογής Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ).

Υψος ενίσχυσης: Για τη διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 75% του συνολικού κόστους το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ ανά τριετία. Για τις δράσεις επιδεικτικού χαρακτήρα για τη διάδοση νέων τεχνικών παραγωγής, η ενίσχυση ανέρχεται σε 75% του συνολικού κόστους και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ ανά τριετία.

-Επιλέξιμες δαπάνες:

Α) Για τα έργα ενίσχυσης τοπικών εκδηλώσεων.

– Δαπάνες σύνθεσης, παραγωγής και διακίνησης υλικού δημοσιοποίησης και προβολής των εκδηλώσεων (φυλλάδια, αφίσες κ.ά.).

– Εξοδα δημιουργίας και καταχώρισης διαφημίσεων για την εκδήλωση σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

– Εξοδα μίσθωσης χώρων και εξοπλισμού για την οργάνωση των εκδηλώσεων.

– Δαπάνες διαμόρφωσης των χώρων αυτών (κινητά χωρίσματα, προθήκες, φωτισμοί κ.ο.κ.).

– Παραγωγή εκθεσιακού υλικού (μακέτες, φωτογραφήσεις κ.ά.).

– Κατασκευή εκθετηρίων κ.ο.κ.

– Εξοδα ενοικίασης οπτικοακουστικών μηχανημάτων για τις ανάγκες των εκδηλώσεων, όπως video, οθόνες προβολής, μηχανήματα ήχου κ.ο.κ.

– Εξοδα για τη συμμετοχή παραδοσιακών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων ή την οργάνωση πολιτιστικών δρώμενων (θέατρο, χορός, φωτογραφία κ.ά.), εφόσον εντάσσονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την προβολή της τοπικής αγροτικής παραγωγής, με την προϋπόθεση ότι το κόστος των δαπανών αυτών δεν θα υπερβαίνει το 20% της συνολικής δαπάνης της εκδήλωσης.

Δαπάνες για την κατασκευή – αγορά παραδοσιακών στολών, για την κατασκευή – αγορά παραδοσιακών μουσικών οργάνων για τις ανάγκες των εκδηλώσεων αυτών.

Β) Για την ενίσχυση πιλοτικών έργων επίδειξης.

– Δαπάνες για την υλοποίηση του πιλοτικού έργου, όπως αυτές περιγράφονται στο εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο.

– Δαπάνες σχεδιασμού και έξοδα κατοχύρωσης της ευρεσιτεχνίας.

– Δαπάνες κατασκευής προτύπου για κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία.

– Δαπάνες δημοσιοποίησης – προβολής της νέας τεχνικής παραγωγής που εφαρμόστηκε. Στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται η δημιουργία και καταχώρηση υλικού προβολής σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, η σύνθεση, παραγωγή και διακίνηση έντυπου υλικού δημοσιοποίησης – προβολής όπως φυλλάδια, αφίσες κ.ο.κ.

Σε κάθε περίπτωση το σύνολο της δαπάνης δημοσιοποίησης – προβολής θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, και να μην είναι μεγαλύτερο από το 10% του συνολικού κόστους του επενδυτικού σχεδίου.

Χρονική διάρκεια των παρεμβάσεων: Για τα έργα ενίσχυσης τοπικών εκδηλώσεων μέχρι 12 μήνες. Για την ενίσχυση πιλοτικών έργων επίδειξης μέχρι 24 μήνες.

Προθεσμία υποβολής: Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να υποβάλλονται έως 12 Μαΐου 2003.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή