Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι Επιτροπές Κοινωνικού Διαλόγου

Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι Επιτροπές Κοινωνικού Διαλόγου

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύνθεση των δύο Εθνικών Επιτροπών Κοινωνικού Διαλόγου ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τα μέλη των δύο Επιτροπών όρισε, μετά την υπόδειξη των κοινωνικών φορέων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Ρέππας.

Η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης συγκροτείται από 20 μέλη, η θητεία των οποίων είναι διετής. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας, με αναπληρωτή τον αρμόδιο υφυπουργό και μέλη τους γεν. γραμματείς: Γιώργο Ζανιά (Οικονομίας και Οικονομικών), Βασ. Βαλασσόπουλο (ΥΠΕΣΔΑΑ), Γιώργο Αγραφιώτη (Ανάπτυξης), Αθανάσιο Τσουροπλή (Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων), Ιωάννα Πανοπούλου (Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων), Ευτυχία Μπέκου (Ισότητας), Γιώργο Σακελλίων (Νέας Γενιάς) και Νικόλαο Καραβίτη (ΕΣΥΕ), τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ιωάννη Νικολάου, τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Πάρη Κουκουλόπουλο, τη Φωτεινή Γεννηματά, πρόεδρο της ΕΝΑΕ, τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο, πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τον Ιωάννη Μανώλη, γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ, τον Θεόδωρο Δελιγιαννάκη, εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ, τον Νικόλαο Αναλυτή, αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, τον Νικόλαο Αντζινά, εκπρόσωπο της ΓΣΕΒΕΕ, τον Δημήτριο Αρμενάκη, Α΄ αντιπρόεδρο της ΕΣΕΕ, τον Γεώργιο Ρωμανιά σύμβουλο – συνεργάτη της ΠΑΣΕΓΕΣ και τον Ιωάννη Βαρδακαστάνη πρόεδρο της Εθνικής Συνομποσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Στην Επιτροπή καλούνται και συμμετέχουν ως μέλη, εφόσον συζητούνται θέματα της αρμοδιότητάς τους, γενικοί γραμματείς άλλων υπουργείων και των περιφερειών της χώρας.

Σκοπός της Επιτροπής είναι η προώθηση του κοινωνικού διαλόγου για τη διαμόρφωση πολιτικών που αποσκοπούν στην αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, η γνωμοδότηση για τη διαμόρφωση, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση και γενικώς για τις πολιτικές σε εργασιακά θέματα και για θέματα εργατικού δικαίου.

Διετής είναι και η θητεία των 22 μελών της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία, πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας και μέλη:

Ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας, οι γεν. γραμματείς του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, ΥΠΕΣΔΔΑ, Ανάπτυξης, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας – Πρόνοιας (Χαράλαμπος Σοφιανός), Ισότητας, ΕΣΥΕ, Γιώργος Γιαννόπουλος Β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, ο Γιάννης Μίχας Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΝΑΕ, ο Αντώνιος Παπαντωνίου, δ/ντής του Κέντρου Παλιννοστούντων Μεταναστών, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΕΣΑΕΑ, ο πρόεδρος και το γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, καθώς και ο εκπρόσωπος Θεόδωρος Δεληγιαννάκης, ο Χ. Κυριαζής εκπρόσωπος του ΣΕΒ, ο Νίκος Σκορίνης εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ,ο Γιώργος Ρωμανιάς, σύμβουλος-συνεργάτης της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Χαράλαμπος Κεφάλας εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ και κατά περίπτωση, εκπροσώποι μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Σκοπός της Επιτροπής είναι η προώθηση του Κοινωνικού Διαλόγου για την καταπολέμηση της φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, η ανάπτυξη Δικτύου για την Κοινωνική Προστασία και την Κοινωνική Ενσωμάτωση και η γνωμοδότηση για τη διαμόρφωση, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Ενσωμάτωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή