Καταργείται η είσοδος στα κέντρα διασκέδασης

Καταργείται η είσοδος στα κέντρα διασκέδασης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς εισιτήρια στην είσοδο θα λειτουργούν τα περισσότερα κέντρα διασκέδασης. Αν και τα ποσοστά παραβατικότητας στα κέντρα διασκέδασης και γενικότερα στις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας προσεγγίζουν το 40%, εν τούτοις ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Φωτιάδης αποφάσισε την κατάργηση των εισιτηρίων προκειμένου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, να απλουστευθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην έκδοση εισιτηρίων.

Σημειώνεται ότι η υποχρέωση διατηρείται εφόσον τα καταστήματα διαθέτουν ζωντανές ορχήστρες τουλάχιστον τριών οργάνων… Ειδικότερα:

-Καταργείται το εισιτήριο εισόδου στα καταστήματα που χρησιμοποιούν στερεοφωνική ή ηλεκτρονική μουσική (μπαρ, δισκοθήκες, Piano – bar – restaurant κ.λπ.).

-Η υποχρέωση παραμένει μόνο στα καταστήματα που παρέχουν ψυχαγωγία με ζωντανή μουσική με ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων. Στα λοιπά καταστήματα που παρέχουν ψυχαγωγία με ορχήστρα κάτω των τριών οργάνων η υποχρέωση καταργείται.

-Παράλληλα σε περίπτωση προσφοράς «τάμπλ – ντοτ» ή αλα – καρτ ορίζεται ελάχιστη τιμή κατανάλωσης ως προκαταβολή τουλάχιστον 25 ευρώ, η οποία θα συμψηφίζεται με την αξία των προσφερομένων ειδών.

– Δεν θα εκδίδεται εισιτήριο εισόδου από τα καταστήματα (εστιατόρια, μπαρ, καφενεία κ.λπ.) όταν περιστασιακά και μέχρι δύο φορές το χρόνο διοργανώνουν εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία θρησκευτικών εορτών και πανηγύρεων και χρησιμοποιούν ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων.

– Επίσης δεν θα εκδίδουν εισιτήριο τα καταστήματα, για χορούς, δεξιώσεις ή άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα, Οργανισμούς, Οργανώσεις κ.λπ. εφόσον έχουν καταθέσει συμφωνητικό στη ΔΟΥ.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να αποσαφηνισθεί πλήρως πλήρως το νομικό πλαίσιο χωρίς περιπτωσιολογία και οριακές περιπτώσεις και οι επιχειρήσεις να γνωρίζουν ξεκάθαρα, τις

υποχρεώσεις τους από την αρχή. Παράλληλα όπως αναφέρει ο κ. Φωτιάδης αποφεύγονται αυθαίρετες ερμηνείες από τα ελεγκτικά όργανα αναφορικά με τα καταστήματα που υποχρεούνται ή όχι στην έκδοση εισιτηρίων, ενώ θα αποφευχθούν και οι καταλογισμοί αμφισβητούμενων προστίμων και οι δικαστικές διενέξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή