Επιφυλακτικότητα ΣΕΒ για το νέο αναπτυξιακό

Επιφυλακτικότητα ΣΕΒ για το νέο αναπτυξιακό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζει ο ΣΕΒ τις νέες ρυθμίσεις τού υπό κατάρτιση αναπτυξιακού νόμου. O πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος σε δηλώσεις του επισήμανε χθες ότι δεν γνωρίζει ακόμα πια θα είναι η οριστική μορφή του Νομοσχεδίου. Πρόσθεσε ότι η επεξεργασία των θέσεων του υπουργείου, είναι καταρχήν, στη σωστή κατεύθυνση αλλά, τόνισε ότι χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις σε ορισμένους τομείς.

«Ο ΣΕΒ ελπίζει ακόμη ότι θα μπορέσουμε να αποσυνδέσουμε τα αναπτυξιακά κίνητρα και το νόμο από την άμεση σύνδεση με τις θέσεις εργασίας», επισήμανε ο κ. Κυριακόπουλος. «Είναι κάτι που έκανε τον προηγούμενο νόμο ανενεργό και θέλουμε να πιστεύουμε ακόμα ότι με τα επιχειρήματά μας θα πείσουμε το υπουργείο ώστε να γίνει αποσύνδεση. Βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος ενός αναπτυξιακού νόμου αλλά ίσως όχι μ’ αυτόν τον άμεσο τρόπο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου. Αναφορικά με τις άλλες ρυθμίσεις, όπως είναι «η επαναφορά των αφορολόγητων αποθεματικών, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι παλαιές και νέες επιχειρήσεις και η εξασφάλιση ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος για τους επενδυτές», ο κ. Κυριακόπουλος, εξέφρασε την καταρχήν θετική εκτίμησή του.

Ερωτηθείς για το εάν οι νέες ρυθμίσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια ανισότητα, μεταξύ Ελλήνων και ξένων επενδυτών, ο κ. Κυριακόπουλος απάντησε:

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα δημιουργήσει κάτι έμμεσο. Είμαστε σε ένα διάλογο. Νομίζω ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα πράγματα αυτά θα ισχύουν τα ίδιο και για τις ξένες και για τις ελληνικές επενδύσεις προφανώς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή