Χρηματοδότηση έργων που αναδεικνύουν και αξιοποιούν τον ελληνικό πολιτισμό

Χρηματοδότηση έργων που αναδεικνύουν και αξιοποιούν τον ελληνικό πολιτισμό

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Μέτρο 1.3), χρηματοδοτούνται έργα, που αναδεικνύουν και αξιοποιούν τον ελληνικό πολιτισμό με την εφαρμογή και χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Στόχος του προγράμματος είναι: η συντονισμένη και συστηματική τεκμηρίωση, ανάδειξη και αξιοποίηση του ελληνικού πολιτισμού στην Κοινωνία της Πληροφορίας για τη βελτίωση των συνθηκών προσφοράς ψηφιακών πολιτιστικών προϊόντων και υπηρεσιών. Και η τόνωση της παγκόσμιας και εγχώριας ζήτησής τους ψηφιακών πολιτιστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Επιλέξιμες ενέργειες

Α) Κατηγορία πράξεων 1: «Ανάπτυξη συνθηκών για την δημιουργία ψηφιακών πολιτιστικών συλλογών». Υποκατηγορία πράξεων 1.2: Μελέτες εφαρμογής που εξειδικεύουν και προσαρμόζουν γενικές και ειδικές λειτουργικές και τεχνολογικές προδιαγραφές για ομάδες έργων και δράσεων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της πράξης (π.χ. για υιοθέτηση κοινών μεθοδολογιών και προτύπων).

Υποκατηγορία πράξεων 1.3: Δημιουργία γεωγραφικών και θεματικών μονάδων τεκμηρίωσης που θα αναλάβουν τη δημιουργία, ανάπτυξη και τη συντήρηση μεγάλων θεματικών ψηφιακών συλλογών του πολιτιστικού αποθέματος.

Υποκατηγορία πράξεων 1.4: Ανάπτυξη ολοκληρωμένων πρωτογενών ψηφιακών πολιτιστικών συλλογών.

Β) Κατηγορία πράξεων 2: «Ανάδειξη, προβολή και επικοινωνία του Ελληνικού Πολιτισμού στην Κοινωνία της Πληροφορίας».

Υποκατηγορία πράξεων 2.1: Δημιουργία και προώθηση ηλεκτρονικών πολύγλωσσων εκδόσεων που παρουσιάζουν σημαντικά μουσεία και πινακοθήκες της χώρας.

Υποκατηγορία πράξεων 2.2: Δημιουργία και προώθηση ηλεκτρονικών πολύγλωσσων εκδόσεων που παρουσιάζουν, αναδεικνύουν και προβάλλουν διάφορες σύνθετες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Υποκατηγορία πράξεων 2: Ανάπτυξη πολύγλωσσων εκπαιδευτικών πολιτιστικών εφαρμογών με θέματα γύρω από την πολιτιστική κληρονομιά και τον σύγχρονο πολιτισμό.

Υποκατηγορία πράξεων 2.5: Δημιουργία κόμβων πληροφόρησης των σημαντικότερων και πλέον επισκέψιμων μουσείων και χώρων της Ελλάδας, ανάπτυξη θεματικών διαδικτυακών τόπων και δημιουργία – προώθηση καθολικών ψηφιακών πολιτιστικών οδηγών με τουριστικής φύσεως πληροφόρηση για πολιτιστικά αξιοθέατα και χώρους της Ελλάδας. Υποκατηγορία πράξεων 2.8: Ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων πληροφόρησης του κοινού στα πλέον επισκέψιμα μουσεία και χώρους. Υποκατηγορία πράξεων 2.9: Ανάπτυξη συστημάτων μετάδοσης και προβολής σε πραγματικό χρόνο πολιτιστικών εκδηλώσεων σε χώρους ανά την Ελλάδα όπου είναι δυνατή η προβολή στο ευρύ κοινό.

Γ) Κατηγορία πράξεων 3:«Οικονομική αξιοποίηση – προστασία πνευματικών δικαιωμάτων»:

Υποκατηγορία πράξεων 3.3: Ανάπτυξη αυτόματων συστημάτων πώλησης εισιτηρίων και διαχείρισης και ελέγχου των εισόδων του κοινού σε σημαντικά Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους.

Επιλέξιμοι φορείς – Δικαιούχοι: Πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί (ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ) εποπτευόμενοι από το υπουργείο Πολιτισμού. Δημόσιοι φορείς, και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και ιδιωτικοί μη κερδοσκοπικοί φορείς, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα που κατέχουν ή διαχειρίζονται σημαντικές σε αριθμό και αξία συλλογές και αρχεία πολιτιστικών τεκμηρίων του ελληνικού πολιτισμού ή αναπτύσσουν σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα. Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

Οροι χρηματοδότησης: Η δημόσια επιχορήγηση είναι 100% ανά προτεινόμενο έργο. Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων που υποβάλλονται από τον ίδιο δικαιούχο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 3.000.0000 και το σύνολο των υποβαλλόμενων προτάσεων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 4. Το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης κυμαίνεται από 150.000 έως 1.000.000, ανάλογα με την ενέργεια (πράξη).

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων αρχίζει την 23/6/2003 και λήγει την 8/8/2003.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή