Δεύτερη μετοχοποίηση ΟΠΑΠ από Τετάρτη

Δεύτερη μετοχοποίηση ΟΠΑΠ από Τετάρτη

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη σε ποσοστό 2,37% σημείωσε η Σοφοκλέους την εβδομάδα που πέρασε, παρότι χθες έκλεισε στις 1.946,70 μονάδες με απώλειες 0,28%.

Ωστόσο, την ερχόμενη εβδομάδα η μεγάλη εξέλιξη είναι η δεύτερη μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι και τις 11 Ιουλίου, γεγονός που αναμένεται να απορροφήσει σημαντική ρευστότητα από την αγορά.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι το X.A. βρίσκεται κοντά στα υψηλά επίπεδα του έτους, αλλά για να μπορέσει τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου να κινηθεί προς τις 2.000 μονάδες, χρειάζεται δύο βασικές παραμέτρους. H πρώτη είναι η αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς η πτώση του ημερήσιου τζίρου κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ δεν είναι σύμμαχος για τη διατήρηση του Γενικού Δείκτη στα επίπεδα των 1.930 με 1.950 μονάδων.

Η δεύτερη ουσιαστική παράμετρος είναι οι εξελίξεις στον επιχειρηματικό στίβο. Το χρηματιστήριο δεν μπορεί να αρκεσθεί μόνο στο γάμο των ΕΛΠΕ-Πετρόλα ή στις επικείμενες μετοχοποιήσεις του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή