Την αξιοποίηση και εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας ξεκινάει η ΔΕΗ

Την αξιοποίηση και εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας ξεκινάει η ΔΕΗ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία αξιοποίησης και εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας της ΔΕΗ, η οποία θα αποτελέσει την τρίτη μεγάλη ΔΕΚΟ, μετά τον OTE και τον ΟΣΕ, που σπεύδει να συμπληρώσει τα έσοδά της, μέσω του real estate. Κατά την τελευταία τριετία, το Τμήμα Στέγασης της ΔΕΗ προχώρησε στη δημιουργία ενός επικαιροποιημένου μητρώου ακινήτων, από το οποίο προέκυψε ότι η εταιρεία διαθέτει περί τα 563 εκατ. τ.μ. γης σε όλην την επικράτεια.

Βασικός προσανατολισμός της επιχείρησης θα είναι, κατ’ αρχάς, η κάλυψη των αναγκών στέγασής της, οι οποίες είναι πολύ μεγάλες (πολλές από τις υπηρεσίες στεγάζονται σε μισθωμένα ακίνητα πολλών δεκαετιών). H ΔΕΗ προτίθεται να μεταβιβάσει την κυριότητα των ακινήτων της σε θυγατρική εταιρεία, που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτόν, ακολουθώντας το μοντέλο που υιοθέτησε και ο OTE. Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, το γεγονός ότι βασικός μέτοχος παραμένει το Δημόσιο, αναμένεται να της εξασφαλίσει φορολογικές ελαφρύνσεις, κατά τη διαδικασία μεταβίβασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή