Νέα παράταση για μισθολόγιο και οικογενειακό επίδομα

Νέα παράταση για μισθολόγιο και οικογενειακό επίδομα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα παράταση δόθηκε χθες, τόσο στην οριστικοποίηση του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, όσο και στην επίλυση του προβλήματος που αφορά την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών σε μία προσπάθεια αναζήτησης νέας πίστωσης χρόνου εμφάνισε χθες ένα ελαφρώς τροποποιημένο πλαίσιο προτάσεων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ, από τις νέες προτάσεις προκύπτει μεσοσταθμική αύξηση 5%, μία ποσοστιαία μονάδα μικρότερη από την πρόταση που είχε υποβληθεί στην προηγούμενη συνάντηση. Ως αντιστάθμισμα προσφέρεται η αναβολή για ένα χρόνο των κρατήσεων επί των ασφαλιστικών εισφορών. Σύμφωνα με τις προτεινόμενες αυξήσεις η ευεργετική επίδραση για τους έχοντες πλήρη προϋπηρεσία, διαμορφώνονται ως εξής: 4,6% για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, 5,4% για τη Δευτεροβάθμια, 6,6%, για την Τεχνολογική και 7,9% για τους αποφοίτους AEI. O μισθός του νεοεισερχόμενου (YE) φτάνει τα 578.000 ευρώ. O κ. Χριστοδουλάκης απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις για το ύψος της πρώτης δόσης και τον τρόπο καταβολής του οικογενειακού επιδόματος. Αναφορικά με τις συντάξεις, προσδιόρισε τις αυξήσεις μεταξύ του 4% και 5%. H ΑΔΕΔΥ επιφυλάχτηκε να απαντήσει. Ωστόσο, συμφώνησε να συνεχιστούν οι συζητήσεις με μία νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. O πρόεδρός της κ. Σπ. Παπασπύρος επέμεινε στην αύξηση του μισθού εισαγωγής τουλάχιστον στα 600 ευρώ, ενώ επέκρινε τις μεγάλες μισθολογικές αποστάσεις αναμεσα στις 4 κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή