Κίνητρα για την ενίσχυση ιδιωτικών ενεργειακών επενδύσεων

Κίνητρα για την ενίσχυση ιδιωτικών ενεργειακών επενδύσεων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (Δράση 2.1.3.) παρέχονται οικονομικά κίνητρα για επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας, συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – θερμότητας, υποκατάστασης και εφαρμογών ΑΠΕ.

Οι δραστηριότητες που επιδοτούνται είναι:

Κατηγορία ΕΞΕ: Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Κατηγορία ΣΗΘ: Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας.

Κατηγορία ΥΠΟ: Υποκατάσταση συμβατικών καυσίμων με Αέριο Καύσιμο.

Κατηγορία ΑΠΕ: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Επιλέξιμοι φορείς: Κάθε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (υφιστάμενο ή νεοϊδρυθέν), που δεν περιλαμβάνεται στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 1892/90 όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 4 παρ. 6 του Ν. 1943/91.

Επιλέξιμοι κλάδοι: Οι φορείς, στους οποίους εφαρμόζονται οι επενδύσεις μπορούν να ανήκουν σε οποιονδήποτε κλάδο της Στατιστικής Ταξινόμησης των Κλάδων Οικονομικής Δραστηριότητας (ΣΤΑΚΟΔ – 91), εκτός από τους κλάδους: Χαλυβουργία, όπως ορίζεται στο Παράρτημα Β του πολυτομεακού πλαισίου. Συνθετικές Ινες, όπως ορίζεται στο Παράρτημα Δ του πολυτομεακού πλαισίου. Αυτοκινητοβιομηχανία, όπως ορίζεται στο Παράρτημα Γ του πολυτομεακού πλαισίου. Ναυπηγικός κλάδος, όπως ορίζεται στον Κανονισμό 1540/98 περί των νέων κανόνων ενίσχυσης της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Ελάχιστο και μέγιστο ύψος του επενδυτικού προγράμματος: Ελάχιστο ύψος ανά τεχνολογική κατηγορία: 44 χιλ. ευρώ. Μέγιστο ύψος: 44 εκατ. ευρώ.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: Οι προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 31.12.2003.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή