ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεκτείνεται η πεζοδρόμηση της Ερμού

Αλλο ένα έργο της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας ξεκίνησε εντός της εβδομάδας που προηγήθηκε. Πρόκειται για την πεζοδρόμηση της οδού Ερμού στο ύψος του Κεραμεικού και συγκεκριμένα για το τμήμα από την οδό Αγ. Ασωμάτων έως την οδό Πειραιώς. Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα του λεγόμενου «μεγάλου περιπάτου», ο οποίος ξεκινά από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου και καταλήγει στο Γκάζι. Στο υπό πεζοδρόμηση τμήμα της Ερμού (που γίνεται με πλάκες και κυβόλιθους φυσικού γρανίτη), οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία πλατείας στην είσοδο του Μουσείου Κεραμεικού, τη δημιουργία περιοχών πρασίνου, την χάραξη πλατείας στην απόληξη της Ερμού στην οδό Πειραιώς, όπως επίσης και στη συμβολή της οδού Μελιδώνη με την οδό Ερμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συμβολή της Πειραιώς με την Ερμού και προς τον Κεραμεικό, η EAXA έχει σχεδιάσει και προτείνει την δημιουργία του Πάρκου Κεραμεικού, που θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 140 στρεμμάτων. Μεγάλος στόχος είναι η χωροθέτηση σε αυτόν τον χώρο της Οπερας των Αθηνών.

Νέα εμπλοκή με το γήπεδο της N. Φιλαδέλφειας

Κλιμακώνει τις αντιδράσεις του ως προς την κατασκευή του νέου γηπέδου και εμπορικού κέντρου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, ο δήμος. Συγκεκριμένα, ο δήμος και 131 κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Γεωργίας, με την οποία επιτρέπουν την κατασκευή και επέκταση του γηπέδου της ΑΕΚ, όπως επίσης και την κατασκευή χώρων πολλαπλών χρήσεων. Οι προσφεύγοντες αναφέρονται στην από 25/6 του τρέχοντος έτους, υπουργική απόφαση, η οποία εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για την ανέγερση του νέου σταδίου και του πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ. Στη θέση του σημερινού γηπέδου, προβλέπεται η ανέγερση νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 32.000 θέσεων, κλειστού γηπέδου μπάσκετ 7.000 θέσεων, αλλά και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδα βόλεϊ), όπως επίσης και συνεδριακό κέντρο, καταστήματα και κινηματογράφοι. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των προσφεύγοντων, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι ελλιπής, ενώ δεν περιέχει εναλλακτικές λύσεις. Παράλληλα, διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι η απόφαση αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος, καθώς επήλθε τροποποίηση του σχεδίου πολης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, λόγω της επέκτασης της υπάρχουσας αθλητικής εγκατάστασης, ενώ παράλληλα επιτράπηκαν χρήσεις εμπορικού χαρακτήρα. H εκδίκαση της προσφυγής εκτιμάται ότι θα γίνει ίσως και πριν από τον Νοέμβριο, όταν η AEK φιλοδοξεί να έχει ήδη εκδώσει την άδεια οικοδομής (μέχρι σήμερα έχει λάβει την άδεια εκσκαφών), αλλά και να έχει υπογράψει το απαιτούμενο κοινοπρακτικό δάνειο για τη χρηματοδότηση της επένδυσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή