Τα αγκάθια στη σύνταξη του νέου προϋπολογισμού

Τα αγκάθια στη σύνταξη του νέου προϋπολογισμού

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη σύσκεψη για τον προϋπολογισμό του 2004 συγκαλείται στα μέσα της άλλης εβδομάδας. Αγκάθια στη σύνταξη του νέου προϋπολογισμού αποτελούν το νέο μισθολόγιο και τα αναδρομικά του οικογενειακού επιδόματος. Αν και τα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές είναι ανύπαρκτα, θεωρείται βέβαιο ότι η προεκλογική περίοδος θα σηματοδοτήσει μια πολιτική ανοικτών θυρών και υποσχέσεων.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στους στόχους που θέτει το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης και στους αριθμούς του προϋπολογισμού που θα διαμορφωθούν μετά τον υπολογισμό των αναγκών που δημιουργεί η προεκλογική περίοδος. Με βάση τα πρώτα σχέδια για τον προϋπολογισμό του 2004, τα έσοδα θα αυξηθούν με ρυθμό 5,5% από 5,1% εφέτος. Οι δαπάνες προβλέπεται να αυξηθούν με ρυθμό 6%, ενώ το ονομαστικό ΑΕΠ θα διαμορφωθεί περίπου στο 7,5%. Το δημοσιονομικό έλλειμμα υπολογίζεται να κινηθεί στο 0,9% του ΑΕΠ από 1,2%-1,5% εφέτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή