H ακτοπλοΐα στο επίκεντρο του υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας

H ακτοπλοΐα στο επίκεντρο του υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συζητήσεις για την ακτοπλοΐα δεν θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση καθώς η νέα ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης.

Τη θέση αυτή εξέφρασε, κατά πληροφορίες, ο νέος υπουργός κ. Γιώργος Πασχαλίδης κατά τη συνάντηση που είχε χθες με το προεδρείο της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (EEA), στο πλαίσιο των συναντήσεων γνωριμίας που πραγματοποιεί με τους Φορείς της Ναυτιλίας και τους εκπροσώπους των ναυτεργατών.

Ο κ. Πασχαλίδης, στη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους ακτοπλόους τους ενημέρωσε ότι έχει στην κατοχή του το υπόμνημα με τα 14 σημεία -αιτήματά τους, τα οποία θα τα μελετήσει.

Νωρίτερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας συναντήθηκε με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Κατά πληροφορίες οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών έθεσαν υπόψη του υπουργού υπόμνημα με τα αιτήματά τους, σχετικά με τις «ειδικές συνθέσεις» και την άρνησή τους να αποδεχθούν τη θέση των ακτοπλόων για ελαστικοποίηση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων αναλόγως την χρονική περίοδο και τι ανάγκες του κάθε πλοίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός, φέρεται να ανέφερε ότι για τον ίδιο ο άνθρωπος βρίσκεται πάνω από κάθε κέρδος.

Χθες, επίσης, ο υπουργός συναντήθηκε και με το προεδρείο του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΝΕΕ).

Σε δήλωσή του ο κ. Πασχαλίδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στόχος και επιδίωξή του είναι «η ανταγωνιστικότητα να έχει περιεχόμενο συνδυάζοντας την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την εκπαίδευση, την ποιότητα, την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος».

Σήμερα ο υπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με τη διοίκηση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (EEE).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή