Αναζητούνται τρία δισ. ευρώ

Αναζητούνται τρία δισ. ευρώ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διέξοδο στην οικονομία, στο άλλοτε ισχυρό χαρτί που τώρα φαντάζει ασθενές, αναζητεί η κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να μεταβάλει τις συνθήκες και θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της δύσπιστης πια κοινής γνώμης.

Ενθαρρυμένη από τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν οι αγορές στην τρίτη μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ, ρίχνει όλο το βάρος στον οικονομικό τομέα και αναδεικνύει τις ιδιωτικοποιήσεις σε κεντρική επιλογή της πολιτικής της, φιλοδοξώντας να εισπράξει συνολικά 3 δισ. ευρώ εντός του 2003 και να στηρίξει έτσι τόσο τις χρηματιστηριακές προσδοκίες, όσο και τις προετοιμαζόμενες προεκλογικές παροχές.

Χθες, ο υπουργός Οικονομίας κ. Νικ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε ότι ήδη η πολιτική των μετοχοποιήσεων έχει αποδώσει έσοδα 1,4 δισ. ευρώ, τα οποία θα αυξηθούν σε 1,84 δισ. ευρώ στα τέλη Αυγούστου με τη διάθεση στις Τράπεζες του 33,4% της EXAE, την εισαγωγή του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στο Χρηματιστήριο και τη διάθεση της άδειας του στιγμιαίου λαχείου «Ξυστό», πιθανότατα στην Ιντραλότ, στη μόνη εταιρεία που έχει καταθέσει οικονομική προσφορά, παρά το αρχικό ενδιαφέρον άλλων 20.

Παραλλήλως, με σκοπό πάντα τη συγκέντρωση των 3 δισ. ευρώ, προγραμματίζει μέχρι το τέλος του έτους την πώληση του 35% της ΔΕΠΑ σε στρατηγικό εταίρο και την εισαγωγή των Ελληνικών ταχυδρομείων, της εταιρείας «Τουριστικά Ακίνητα» και της Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (θυγατρική της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου) στο Χρηματιστήριο της οδού Σοφοκλέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή