Αγώνας δρόμου για πληθωρισμό και τιμές

Αγώνας δρόμου για πληθωρισμό και τιμές

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμμονή του πληθωρισμού σε διπλάσια επίπεδα από τον μέσο κοινοτικό όρο φαίνεται ότι ανησυχεί την κυβέρνηση αλλά και την κεντρική τράπεζα. Χθες, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη χαρακτηρίζοντας μείζον πρόβλημα την πορεία του πληθωρισμού, αφού υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα και μειώνει ακόμα περισσότερο τις ελληνικές εξαγωγές.

Η κεντρική τράπεζα προβλέπει ότι στο τέλος του 2003 ο πληθωρισμός θα κλείσει στα επίπεδα του 3,5%.

Το θέμα απασχόλησε και κυβερνητική σύσκεψη και, όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει «όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα», δοκιμασμένα ή όχι στο παρελθόν, προκειμένου να πιέσει για χαμηλές τιμές όχι μόνο στην αγορά των οπωροκηπευτικών αλλά και στον τομέα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστιατόρια, ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιωτικές κλινικές κ.ά.). Ηδη έχει καταρτιστεί χρονοδιάγραμμα δράσεων έως τον Μάρτιο του 2004, που περιλαμβάνει από θεσμικές παρεμβάσεις, εντατικοποίηση ελέγχων, «συμφωνίες κυρίων», έως την επιβολή, όπου του δίνεται η δυνατότητα από τον νόμο, αυστηρότερων προστίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή