Πάταξη κερδοσκοπίας με ελέγχους

Πάταξη κερδοσκοπίας με ελέγχους

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά με τη συνεργασία και του ΣΔΟΕ, ώστε να περιοριστεί η εκδήλωση αθέμιτων ενεργειών και παραβάσεων των αγορανομικών διατάξεων προς όφελος του καταναλωτικού κοινού μέσω της εύρυθμης λειτουργίας του ανταγωνισμού ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης από τις νομαρχίες όλης της χώρας. Μιλώντας χθες προς τους διευθυντές Εμπορίου των νομαρχιών, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος επεσήμανε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν την υποχρέωση να στηρίξουν τον καταναλωτή, εξηγώντας πως απώτερος σκοπός των ελέγχων είναι η διαφάνεια για τον πολίτη. Προς τούτο, άλλωστε, σχεδιάζεται και η δημιουργία νέων ελεγκτικών μηχανισμών. Οπως είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος, προβλέπεται η δημιουργία ειδικής ελεγκτικής υπηρεσίας που θα αποτελείται από δημοσίους υπαλλήλους και η σύνθεσή της θα ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια. Ωστόσο, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν παρέλειψε να επισημάνει πως πρόθεση του υπουργείου είναι παράλληλα και η στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τα Επιμελητήρια, διαμορφώνεται το γενικό ηλεκτρονικό μητρώο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το φθινόπωρο και προωθείται η αλλαγή του πτωχευτικού δικαίου.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμωνας Κουλούρης επανέλαβε ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι «να είμαστε αμείλικτοι όπου παρουσιάζονται φαινόμενα αισχροκέρδειας», προσθέτοντας ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες θα πρέπει να λειτουργήσουν «ως θεματοφύλακες των συμφερόντων του καταναλωτή και όχι ως ράμπο, αστυνόμοι και τιμωροί». Ζήτησε από τους διευθυντές Εμπορίου να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους ειδικά στις τουριστικές περιοχές, δίνοντας έμφαση σε βασικά προϊόντα, όπως ο καφές, που έχει φθάσει να πωλείται μεταξύ 4 – 5 ευρώ. Ειδικά για το προϊόν αυτό ζήτησε να ασκήσουν ισχυρές πιέσεις, ώστε η τιμή του να πέσει στα 2 – 2,5 ευρώ. Διαφορετικά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή