ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 12% τουριστών από την Αυστρία

Με την κρίση στον τουρισμό δεδομένη, ο EOT εκφράζει γι’ άλλη μια φορά την αισιοδοξία του σε ό,τι αφορά στις κρατήσεις τουριστών, αυτή τη φορά από την Αυστρία. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοινωσή του από τα επίσημα στοιχεία της Verkehrsburo, της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων στην Αυστρία, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση κατά 12% στην τουριστική κίνηση από την εν λόγω χώρα στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2003 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Υψηλά ποσοστά αύξησης παρατηρούνται επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, προς τη Μάλτα 27,70%, τις ΗΠΑ 12,30%, την Πορτογαλία 9,70%, αλλά και την Κούβα 23,20%.

Εν τω μεταξύ, στην Αυστρία βρισκόταν χθες πολυμελής ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του τουριστικού κλάδου με επικεφαλής τον πρόεδρο του EOT κ. Ιωάννη Πατέλλη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Let’s Go Greece» για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Μόναχο.

Στη Βιέννη, δε, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σκοπό την πληροφόρηση του αυστριακού κοινού και την προώθηση του οδικού τουρισμού.