Στ. Μάνος: Χάθηκε μία δεκαετία στην ενέργεια

Στ. Μάνος: Χάθηκε μία δεκαετία στην ενέργεια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χάσαμε ακριβώς δέκα χρόνια. Δέκα χρόνια που μας χρωστάει ο κ. Σημίτης, πρώτα ως υπουργός Βιομηχανίας και στη συνέχεια ως πρωθυπουργός», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Στέφανος Μάνος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την «αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού, τηλεθέρμανση και άλλες διατάξεις». O κ. Μάνος υποστήριξε ότι πριν από ακριβώς δέκα χρόνια ως υπουργός Οικονομίας, μαζί με τον τότε υπουργό Βιομηχανίας και σημερινό υφ. Υγείας κ. B. Κοντογιαννόπουλο, προώθησε σχέδιο νόμου με το οποίο δινόταν η δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας -κατόπιν διαγωνισμού- σε ιδιώτες με την υποχρέωση να την πωλούν στη ΔΕΗ. O διαγωνισμός του υπ. Οικονομίας αφορούσε στη δημιουργία μονάδας συνδυασμένου κύκλου 600 MW στη Θίσβη και είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον δεκάδων διεθνών ενεργειακών κολοσσών. O κ. Μάνος υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο που παρουσιάζει η κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει τα ανεφάρμοστα του ν. 2773/99 που είχε ψηφίσει ο τότε υπ. Ανάπτυξης κ. Ευ. Βενιζέλος.

Τον Σεπτέμβριο οι διαγωνισμοί

Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί για τις νέες ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο, ισχύος 400 μεγαβάτ η κάθε μία, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή κατά την επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου για τη γεωθερμία ο υπουργός Ανάπτυξης A. Τσοχατζόπουλος. Ανακοίνωσε ακόμη πως υπέγραψε την υπουργική απόφαση για την αδειοδότηση της ΔΕΗ στο Λαύριο, μονάδας με ισχύ 400 μεγαβάτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή