Περισσότεροι Ιταλοί φέτος σε Κρήτη – Ρόδο

Περισσότεροι Ιταλοί φέτος σε Κρήτη – Ρόδο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ικανοποιητική κρίνει ο EOT την τουριστική κίνηση από την Ιταλία προς την Ελλάδα, παρά τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο ιταλικός τουρισμός. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, οι σφυγμομετρήσεις στη γείτονα χώρα δείχνουν ότι «ούτε ένας στους δύο Ιταλούς δεν θα πάει διακοπές» ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 11,3% του πληθυσμού των δυνητικών τουριστών (32 εκατ. Ιταλοί πραγματοποιούν κάθε χρόνο διακοπές). Οι κρατήσεις για Αίγυπτο, Κίνα και Μαρόκο σημειώνουν σημαντική μείωση, ενώ αντιθέτως φαίνεται ότι η Ευρώπη κερδίζει και πάλι το ενδιαφέρον όσων Ιταλών αποφασίσουν να πάνε διακοπές.

Για το πρώτο εξάμηνο του έτους ο EOT υπολογίζει ότι οι αφίξεις από Ιταλία είναι αυξημένες και κυρίως για Κρήτη και Ρόδο, όπου παρουσιάζεται αύξηση κατά 30% και 14% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι. O tour operator ALPI TOUR περιμένει να κλείσει με θετικό απολογισμό για την Ελλάδα, ο Columbus-I Viaggi Del Ventaglio στο πρώτο εξάμηνο έκλεισε με αύξηση κατά 10%, ο Comitours κρίνει ικανοποιητική την πορεία του για την Ελλάδα, ο Settemari έκλεισε στο εξάμηνο με αύξηση 22% και ο Teorema με αύξηση 10%. O EOT δηλώνει ότι τα μηνύματα από τις ναυτιλιακές εταιρείες (ANEK, Superfast κτλ.) είναι θετικά όπως και από τις αεροπορικές εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή