Μετοχές-φούσκες στη Σοφοκλέους

Μετοχές-φούσκες στη Σοφοκλέους

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορισμένες από τις μετοχές που ανεβαίνουν αποτελούν φούσκες, προειδοποίησε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

Δείτε ποιες μετοχές ανεβαίνουν, τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η άνοδος στο χρηματιστήριο δεν στηρίζεται στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών τους.

Πάντως, ο κ. Κυριακόπουλος θεωρεί λάθος την απαγόρευση σε βουλευτές και υπουργούς να αγοράζουν μετοχές, γιατί πρέπει να ισχύουν ίδιοι κανόνες για όλους. Επιπλέον, υποστήριξε ότι είναι καλό οι πολιτικοί να αγοράζουν μετοχές «για να μαθαίνουν πώς λειτουργεί η αγορά».

Ιδιαίτερα επικριτικός στις κυβερνητικές επιλογές ήταν ο προέδρος του ΣΕΒ στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, τονίζοντας ότι αυτές κινούνται με πολύ αργό ρυθμό και το κόστος το πληρώνει ο φορολογούμενος. O κ. Κυριακόπουλος ευθυγραμμίστηκε και με τις δηλώσεις του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος N. Γκαργκάνα για τις αυξήσεις μισθών, αναφέροντας ότι «όταν δίνουμε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό δεν βοηθούμε την ελληνική οικονομία».

Προκαθορισμένοι φορολογικοί έλεγχοι

Ο φορολογικός έλεγχος των επιχειρήσεων γίνεται με προκαθορισμένους στόχους και επιβάλλονται φόροι, ανεξάρτητα αν υπάρχουν παραβάσεις ή όχι. Την απαράδεκτη, όπως την θεωρεί, πρακτική των φορολογικών υπηρεσιών επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή