Επιχειρείτε ηλεκτρονικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Επιχειρείτε ηλεκτρονικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», Μέτρο 3.2.2, ενισχύονται οι ΜΜΕ της μεταποίησης, του τουρισμού και των υπηρεσιών για τη βελτίωση της διαχείρισης της πληροφορίας στις εσωτερικές τους διαδικασίες μέσω της υλοποίησης ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων. Στόχος του προγράμματος είναι: Η ενθάρρυνση της ηλεκτρονικοποίησης της λειτουργίας ΜΜΕ μέσω της χρηματοδότησης ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων για: Εγκατάσταση ή χρήση υπηρεσιών ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, εσωτερικής οργάνωσης και διοίκησης της επιχείρησης. Και υιοθέτηση σύγχρονων εργαλείων του ηλεκτρονικού επιχειρείν και υλοποίηση έργων επιχειρησιακού ανασχεδιασμού.

Επιλέξιμες ενέργειες: Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία πληροφοριακών συστημάτων – εργαλείων, όπως: Διαχείριση επιχειρησιακών πόρων, διαχείριση σχέσεων με πελάτες, διαχείριση αποθηκών και στόλου, ειδικά πληροφοριακά συστήματα για ξενοδοχεία και εστιατόρια κ.λπ. Χρήση υπηρεσιών πληροφοριακών συστημάτων: Χρήση υπηρεσιών μέσω αντίστοιχου παροχέα για πληροφοριακά συστήματα και εργαλεία. Και συνδρομές για υπηρεσίες πληροφοριακών συστημάτων, όπως: Συμμετοχή σε ηλεκτρονικές αγορές, συμμετοχή σε συστήματα κρατήσεων για τις επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού, συνδρομές σε παροχέα ψηφιακών πιστοποιητικών, συμμετοχή σε άλλα συστήματα ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Ποιοι φορείς μπορούν να συμμετέχουν: Μικρομεσαίες επιχειρήσεις της μεταποίησης, του τουρισμού, των υπηρεσιών που έχουν αρχίσει δραστηριότητα πριν από την 1/1/1999 και ικανοποιούν αθροιστικά τα παρακάτω: Απασχολούν 5 έως 150 άτομα. Μέσος ετήσιος κύκλος εργασιών μικρότερος των 20 εκατ. ευρώ τα 3 τελευταία χρόνια και ίσος ή μεγαλύτερος των 200.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός να είναι μικρότερος ή ίσος του 1/3 του τελευταίου κύκλου εργασιών. Να μη συμμετέχει επιχείρηση που δεν είναι ΜΜΕ με ποσοστό μεγαλύτερο του 25%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή