Προτείνουν κατάργηση των γεωργικών ενισχύσεων

Προτείνουν κατάργηση των γεωργικών ενισχύσεων

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ριζική αναδιάρθρωση του κοινοτικού προϋπολογισμού με την κατάργηση των ποσών που δαπανώνται για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τη μεταφορά των κονδυλίων στην έρευνα, την τεχνολογία, τα μεταφορικά και τα ενεργειακά δίκτυα, πρότεινε ομάδα εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι. H ανατρεπτική πρόταση διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της ομάδας, Αντρέ Σαπίρ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ.

Παρότι το πόρισμα της επιτροπής δεν αναμένεται να υιοθετηθεί, θεωρείται βέβαιο ότι σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην αναζήτηση του νέου ρόλου της Ενωμένης Ευρώπης των «25». O επαναπροσδιορισμός του ρόλου της E.E. θα είναι επίπονος και θα προκαλέσει έντονες διαμάχες. Αλλωστε, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι συνταγές για την ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι οι ίδιες. H πίεση για αλλαγές φάνηκε και στα στοιχεία του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Συγκρίσεων της Βιέννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή