Σχέδιο προώθησης 40 μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ξένες αγορές

Σχέδιο προώθησης 40 μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ξένες αγορές

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρωτοβουλία Εξαγωγές 2003» ονομάζεται το νέο πρόγραμμα του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), που σκοπό έχει να συμβάλει στην ανάπτυξη εξαγωγικών σχεδίων για την επέκταση των δραστηριοτήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ξένες αγορές. Το πρόγραμμα, που θα εφαρμοσθεί σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και την εταιρεία συμβούλων McKinsey, αφορά σε πρώτη φάση 40 μικρομεσαίες και στοχεύει στην κάλυψη των βασικών αδυναμιών που εμφανίζουν οι επιχειρήσεις κατά τη διαδικασία ανάπτυξης των εξαγωγικών τους δραστηριοτήτων και στην καθοδήγησή τους μέσω εξαγωγικών σχεδίων στις ξένες αγορές.

Οι συντονιστές

Την εποπτεία του έργου έχουν αναλάβει ο κ. Δημ. Μάρδας, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ, και ο κ. Οδ. Κυριακόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ. Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου έχει δημιουργηθεί μια συντονιστική επιτροπή, που απαρτίζεται από προέδρους ή διευθύνοντες συμβούλους δυναμικών εξαγωγικών επιχειρήσεων. O διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος όπως και οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εξαγωγέων της χώρας αποδέχθηκαν την πρόσκληση εκ μέρους του ΟΠΕ και του ΣΕΒ, να συνδράμουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Επίσης, στελέχη και εμπειρογνώμονες εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας δέχθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν στην εν λόγω πρωτοβουλία, καθοθηγώντας με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους τις εταιρείες που θα λάβουν μέρος στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα. Τέλος, δεκατρείς εμπορικοί ακόλουθοι από Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και αραβικές χώρες, με τις πληροφορίες που θα προσφέρουν για τις αγορές όπου βρίσκονται, θα αποτελέσουν τον τρίτο πυλώνα του προγράμματος. Αύριο θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος και έχουν κληθεί να παραστούν ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ΟΙκονομίας κ. Ζανιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή