Αλλαγές σε πάρκινγκ, πρατήρια και συνεργεία

Αλλαγές σε πάρκινγκ, πρατήρια και συνεργεία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τροποποιούνται και επαναπροσδιορίζονται οι όροι και οι εγκαταστάσεις πρατηρίων υγρών και αερίων καυσίμων, καθώς και χώρων σταθμεύσεως αυτοκινήτων, σύμφωνα με τροπολογία των υπουργών Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τα ΕΛ.ΤΑ. Με Προεδρικό Διάταγμα προβλέπεται να επαναπροσδιοριστούν το είδος και το αντικείμενο των κανονιστικών διοικητικών πράξεων που εκδίδονται για τον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων αυτών.

Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, προβλέπεται ότι εντός εννέα μηνών επιβάλλεται η τοποθέτηση στους υπόγειους χώρους σταθμεύσεως ειδικών συστημάτων ανιχνεύσεως και ελέγχου του μονοξειδίου του άνθρακα. Δίδεται, εξάλλου, παράταση έως το τέλος του χρόνου με δυνατότητα τριετών παρατάσεων της προσωρινής άδειας λειτουργίας στα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που λειτουργούν με διακεκομμένες άδειες πριν από το 1988, ενώ μειώνονται από 90 σε 80 τετραγωνικά η ελάχιστη ωφέλιμη επιφάνεια που απαιτείται για τη χορήγηση αδείας λειτουργίας συνεργείου επιβατικών και ελαφρών φορτηγών αυτοκινήτων. Με άλλες διατάξεις της ίδιας τροπολογίας, προβλέπονται ρυθμίσεις που αφορούν τοποθέτηση εξοπλισμού συνεργείων. Ετσι παρέχεται η δυνατότητα τοποθέτησης και σε ακάλυπτους χώρους οικοπέδων συσκευών και μηχανημάτων που αποσκοπούν στη μείωση των εκπομπών ρύπων και έχουν συνολική επιφάνεια σε κάτοψη μέχρι τρία τετραγωνικά, ενώ επιτρέπεται η τοποθέτηση και στους βοηθητικούς χώρους των κτιρίων χωρίς να απαιτείται έκδοση οικοδομικής αδείας μηχανημάτων βαφής αυτοκινήτων.

Τέλος, με την ίδια τροπολογία προσδιορίζεται συγκεκριμένος χώρος στη θέση Μπάφι – Κεραμίδι της κοινότητας Κρυονερίου για την ανέγερση εγκαταστάσεων των ΕΛ.ΤΑ., για την κατασκευή αυτοματοποιημένου κέντρου διαλογής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή