Μέτωπο για τη μείωση των τιμών στα οπωρολαχανικά

Μέτωπο για τη μείωση των τιμών στα οπωρολαχανικά

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης για μείωση των τιμών στα οπωροκηπευτικά δεσμεύθηκαν να συμβάλουν οι χονδρεμποροι του Ρέντη, που διακινούν όμως στην αγορά μόλις το 9% των προϊόντων αυτών. Χθες, εκπρόσωποι των εμπόρων οπωρολαχανικών της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, είχαν -την πρώτη τους- συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης K. Κουλούρη, ο οποίος ζήτησε τη συνεργασία τους προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι τιμές στην αγορά, δεσμευόμενος παράλληλα ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα που του ετέθησαν στους συναρμόδιους υφυπουργούς. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων δήλωσαν ότι είναι διατεθιμένοι να συμβάλουν στη μείωση των τιμών, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν εξαρτάται μόνον από αυτούς, καθώς διακινούν μόλις το 9% των προϊόντων αυτών. Ερωτηθείς ο υφυπουργός Ανάπτυξης για την υπόθεση του εισαγωγέα πατάτας που εδρεύει στου Ρέντη ανέφερε ότι προς στιγμήν δεν έχει περισσότερα στοιχεία να δώσει στη δημοσιότητα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, σε σχετικό έλεγχο που διενήργησαν, εντόπισαν εικονικά τιμολόγια με βάση τα οποία είχε διαθέσει σημαντικές ποσότητες πατάτας σε τιμή πολλαπλάσια από αυτήν που εισήχθησαν. O εν λόγω χονδρέμπορας πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές περί τα τέλη της εβδομάδας να παραπεμφθή στον εισαγγελέα. O υφυπουργός Ανάπτυξης είχε επίσης χθες συνάντηση και με τους εκπροσώπους των εμπόρων κρέατος του Ρέντη.

Εν τω μεταξύ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το οποίο έχει ζητήσει συνάντηση με τον υφυπουργό Εμπορίου, σε ανακοινώσή του αναφέρει οτι οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών διαμορφώνονται από τους υψηλούς συντελεστές κόστους λειτουργίας των καταστημάτων, καθώς και τις αυξημένες τιμές των πρώτων υλών. Κάνει επίσης ιδιαίτερη αναφορά στους φόρους που οι δήμοι «επιβάλλουν ανεξέλεγκτα και συνεχώς αυξάνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή