Εντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διοίκηση του OTE

Εντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διοίκηση του OTE

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα υφέρπουσα φημολογία, διά της οποίας τίθεται θέμα αντικαταστάσεως του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του OTE κ. Ελ. Αντωνακόπουλου, έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις, καθώς αυτήν τη φορά συνοδεύεται από δυσαρέσκεια απορρέουσα εκ του Μαξίμου. Πηγές που γνωρίζουν, μεταδίδουν πως αν και δεν τίθεται θέμα μείζονος ανασχηματισμού στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, εν τούτοις, αυτή τη φορά, ο πρωθυπουργός προβληματίζεται για το management του OTE, ενώ έχει ήδη αποφασίσει αλλαγές κάποιων περιφερειαρχών.

Ηδη, έχει καταγραφεί εδώ και καιρό η δυσαρέσκεια του υπουργού Μεταφορών – Επικοινωνιών Χρ. Βερελή έναντι του κ. Αντωνακόπουλου, η οποία κορυφώθηκε μετά και την έγγραφη διαμαρτυρία που έλαβε μετά τις γνωστές δηλώσεις του περί της Cosmorom, από τον Ρουμάνο ομόλογό του Νταν Νίκα. Τις τελευταίες ημέρες μεταδίδεται εντόνως ότι για το θέμα της Cosmorom έγινε και παρέμβαση του Ρουμάνου πρωθυπουργού Αντριαν Ναστάζε στον Ελληνα πρωθυπουργό K. Σημίτη. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί (μέχρι χθες) από αρμόδια κυβερνητική πηγή, ενώ αφηνόταν να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια διεργασία σε ό,τι αφορά τη διοίκηση του OTE. Ετσι κι αλλιώς, η πολυγλωσσία στο θέμα της ρουμανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, η ανεπιτυχής διαχείριση των διεθνών συμμετοχών του OTE, το καθεστώς ακυβερνησίας που έχει προκαλέσει η αναδιοργάνωση, αλλά και η διαρκής υποχώρηση των βασικών μεγεθών του Οργανισμού, ενδεχομένως συνιστούν λόγους μείζονος παρέμβασης. Πάντως, την περασμένη εβδομάδα -εμμέσως- ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών είχε σπεύσει να διαμηνύσει ότι δεν τίθεται θέμα αποπομπής ή παραίτησηςτου κ. Αντωνακόπουλου.

Σήμερα, πάντως, αναμένται να ανακοινωθούν οι «νικητές», αλλά και οι όροι βάσει των οποίων ο OTE θα συνάψει το νέο ομολογιακό δάνειο. Πρόκειται για δεκαετή έκδοση MT(Medium Term Notes), το ύψος της οποίας θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ και η οποία θα εκκινηθεί με ακριβότερους για τον OTE όρους, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής του ικανότητας από Moody’s και S&P.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή