Προεκλογική επένδυση στην οικονομία

Προεκλογική επένδυση στην οικονομία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προετοιμασία των κυβερνητικών εξαγγελιών που θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, αλλά και των προεκλογικών εξαγγελιών, επιχειρεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση με ταχύτατο ρυθμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του κ. Σημίτη, κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών κ. N. Χριστοδουλάκης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Χρυσοχοΐδη για τα ανοιχτά θέματα της οικονομίας, εν όψει και της κατάρτισης τον Σεπτέμβριο της χάρτας για την πραγματική σύγκλιση.

Η κυβερνητική πολιτική θα ασχοληθεί με τη χαρτογράφηση των στόχων που θα πρέπει να πετύχει η ελληνική κοινωνία και οικονομία μέχρι το 2008, ενώ παράλληλα θα προτείνει και τα εργαλεία, προκειμένου να υλοποιηθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι.

Περιγράφοντας τον χάρτη της σύγκλισης ο κ. Χριστοδουλάκης, εξερχόμενος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ανέφερε τα ακόλουθα: «Ο χάρτης της σύγκλισης, ουσιαστικά, είναι μια συνέχιση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας, έτσι όπως αυτή σφυρηλατήθηκε και εμπεδώθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Θα περιλαμβάνει, όμως, επίσης και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την απασχόληση, για τη συμμετοχή, για την κοινωνική πολιτική».

Η προσπάθεια αυτή αναλαμβάνεται με δεδομένη την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε το β΄ τρίμηνο του 2003 με ρυθμό 4,4%.

Οι επενδύσεις στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 8,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Επίσης, το δεύτερο τρίμηνο του 2003 οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002 κατά 1,0%.

Παράλληλα με την ενεργοποίηση του ΚΠΣ, που φαίνεται να αποκτά και πάλι υψηλή προτεραιότητα, η κυβέρνηση προετοιμάζει μέτρα κοινωνικής πολιτικής που θα ενισχύσουν «το κοινωνικό πρόσωπο» της πολιτικής της, παρ’ ότι υπάρχουν ισχυροί δημοσιονομικοί περιορισμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή