Χανιώτικη συμπλοκή Μητσοτάκη-Χριστοδουλάκη με αφορμή τα κοινοτικά κονδύλια

Χανιώτικη συμπλοκή Μητσοτάκη-Χριστοδουλάκη με αφορμή τα κοινοτικά κονδύλια

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αψιμαχίες μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού κ. K. Μητσοτάκη και του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη, καταγράφηκαν χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Γ΄ ΚΠΣ, που συνεδρίασε στα Χανιά της Κρήτης.

Ο κ. Μητσοτάκης, που παρευρέθη στις εργασίες της Επιτροπής, επικαλέσθηκε στοιχεία της Κoμισιόν, σύμφωνα με τα οποία η απορρόφηση των κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ είναι στην Ελλάδα 16%, την ώρα που στην Ε.Ε. η μέση απορρόφηση φτάνει το 21,8%.

Αναφερόμενος στο Β΄ ΚΠΣ ο ίδιος, έκανε λόγο για σημαντική απώλεια εσόδων και το χαρακτήρισε ως μία αποτυχία, την οποία επιμελώς καλύπτουν, όπως ανέφερε, ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Χρ. Πάχτας.

«Βουλιάζουμε…»

Παράλληλα, σημείωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η ελληνική οικονομία βουλιάζει με τα ελλείμματα να αυξάνονται δραματικά και τον προϋπολογισμό να δυσκολεύεται να κλείσει.

Το συμπέρασμά μου είναι ένα, κατέληξε ο κ Μητστοτάκης: «Με τη σημερινή κυβέρνηση προκοπή η χώρα δεν θα δει. H κυβέρνηση αυτή γαντζώνεται στην εξουσία και είναι αποφασισμένη να ξεπουλήσει τα πάντα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις εκλογές που τις έχει χαμένες. Γι’ αυτό όσο γρηγορότερα φύγει, όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο».

Ανταπαντώντας ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε ανεδαφικές τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη, στον οποίον άσκησε κριτική για την πολιτική που είχε ακολουθήσει ως πρωθυπουργός και «έχει οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση, στασιμότητα, μείωση της απασχόλησης και σε μια πολύ μικρή απορρόφηση των κοινοτικών πόρων στο Α΄ ΚΠΣ την περίοδο ’90 – ’93».

Ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για την επίλυση των προβλημάτων στον πληθωρισμό και την ανεργία.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης έγινε υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομίας Χρ. Πάχτα και περιελάμβανε ενημέρωση σχετικά με το κλείσιμο του Β΄ ΚΠΣ, αλλά και την πορεία του Γ΄ ΚΠΣ. H κυβέρνηση εκτιμά ότι με βάση τις πραγματοποιηθείσες και τις εκτιμώμενες μέχρι το τέλος του 2003 πληρωμές, ο βαθμός απορρόφησης των κοινοτικών πόρων θα διαμορφωθεί στο 31%.

Πάντως, σήμερα η πορεία απορρόφησης των πόρων θα είναι το αντικείμενο ευρείας σσύσκεψης στο Μέγαρου Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή