H HVB αποδοκίμασε το νέο ομολογιακό δάνειο του OTE

H HVB αποδοκίμασε το νέο ομολογιακό δάνειο του OTE

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μη ελκυστικό έκρινε χθες η HVB το νέο ομολογιακό δάνειο που συνήψε ο OTE, συγκρίνοντάς το με αντίστοιχα άλλων εταιρειών (όπως π.χ. η France Telecom), που έχουν πιστοληπτική αξιολόγηση ΒΒΒ.

Χθες, ο OTE δημοσιοποίησε ότι με την εγγύησή του η OTE PLC προχώρησε στην έκδοση ομολόγου 10ετούς διάρκειας, ύψους 1,25 δισ. ευρώ με κουπόνι 5% και με τιμή έκδοσης 99,327%. H έκδοση, που καλύφθηκε περισσότερο από 2,8 φορές, τιμολογήθηκε με 0,93% πάνω από την καμπύλη επιτοκίων αντίστοιχης λήξης (midswaps), με έναρξη στις 5 Αυγούστου 2003 και λήξη στις 5 Αυγούστου 2013.

Για τη συγκεκριμένη έκδοση πραγματοποιήθηκαν roadshows του OTE σε Λονδίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Παρίσι και Αθήνα, μεταξύ 17 και 22 Ιουλίου, ενώ το έσοδό της θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση χρέους του ομίλου του ΟΤΕ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η δυσμενής κρίση της γερμανικής τράπεζας HVB, η οποία δεν συνιστά την αγορά του ομολόγου του OTE στα τρέχοντα επίπεδα, θεωρώντας ως δίκαιη αποτίμηση τις 110 με 115 μονάδες βάσης και επισημαίνοντας την αύξηση του εγχώριου ανταγωνισμού στη σταθερή τηλεφωνία, το δυσμενές κανονιστικό περιβάλλον, αλλά και τη μη επιτυχή επέκταση των δραστηριοτήτων του OTE στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή