O πόλεμος των τηλεπικοινωνιών

O πόλεμος των τηλεπικοινωνιών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αγορά τηλεπικοινωνιών εξελίσσεται σε πεδίο έντονης μάχης. Αντιπαρατάσσονται οι μικροί με τους μεγάλους, οι νέοι παίκτες με τους καθιερωμένους, όσοι διαθέτουν υποδομή δικτύου εναντίον των υπολοίπων.

Το ερχόμενο δίμηνο η αντιπαράθεση φαίνεται ότι θα κορυφωθεί και θα απαιτηθεί η δραστική παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) που θα χρειαστεί να επιβάλει νέους κανόνες ανταγωνισμού.

Ενα από τα μέτωπα που αναπτύσσεται αφορά την αντιπαράθεση του OTE και των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Stet) έναντι των νέων εναλλακτικών τηλεπικοινωνιακών φορέων.

Οι πρώτοι είναι ισχυρότεροι, καθώς διαθέτουν επενδύσεις, τέλη διασύνδεσης εκπτωτικά πακέτα και διαφημιστικά προγράμματα.

Πιέζουν τους νεοεισερχόμενους, εξανεμίζοντας το περιθώριο κέρδους που έχουν και προκύπτει από τη διαφορά της χονδρικής τιμής στην οποία αγοράζουν χωρητικότητα και της λιανικής τιμής στην οποία πωλούν στους πελάτες τους. Οι μικροί, που δεν διαθέτουν υποδομή, πραγματοποιούν έναν ιδιότυπο «ανταρτοπόλεμο», μέσω παραδρόμων.

Αγοράζουν ως μεγάλοι πελάτες εταιρικά πακέτα κινητής τηλεφωνίας, διασυνδέουν με αυτά τα κέντρα των συνδρομητών τους και μετατρέπουν τις κλήσεις από σταθερό, σε κλήσεις από κινητό. H πρακτική αυτή όμως ζημιώνει τον OTE, επειδή χάνει κίνηση, ενώ και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δυσανασχετούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή