Ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στα καύσιμα

Ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στα καύσιμα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απειλή του πλαφόν στις τιμές πώλησης των καυσίμων επισείει το υπουργείο Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει το κύμα της αισχροκέρδειας που διαπιστώθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στους νομούς της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, των Ιωαννίνων, της Αρτας και της Κέρκυρας, από τον τιμοληπτικό έλεγχο των οποίων προέκυψε ότι οι τιμές πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης φθάνουν μέχρι και τα 0,81 ευρώ το λίτρο. H τιμή αυτή εμφανίζεται αυξημένη μέχρι και 15 λεπτά περίπου (50 δρχ. το λίτρο) σε σχέση με τις κατώτατες τιμές πώλησης που ισχύουν σε άλλες περιοχές της χώρας (π.χ. Τρίπολη, όπου καταγράφηκε η κατώτατη τιμή πώλησης 0,659 ευρώ το λίτρο), ενώ σημαντικές είναι οι αποκλίσεις που εμφανίζονται σε σχέση με το μέσο όρο πώλησης της αμόλυβδης στο σύνολο της χώρας.

Τελεσίγραφο

Επειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό τον κ. A. Τσοχατζόπουλο και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εταιρειών εμπορίας, των βενζινοπωλών και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, διαπιστώθηκε ότι το ύψος των τιμών στους συγκεκριμένους νομούς οφείλεται στα αυξημένα περιθώρια κέρδους των εταιρειών και των πρατηριούχων. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η υποχρέωση των εταιρειών να ακολουθούν ενιαίο τρόπο τιμολόγησης των καυσίμων σε όλη τη χώρα, μέτρο μέσα από το οποίο προσδοκάται η αποκλιμάκωση των τιμών. Το υπουργείο Ανάπτυξης μέσα από το σύστημα της εβδομαδιαίας καταγραφής των τιμών που επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, θα επιτηρήσει την εφαρμογή του μέτρου και όπως ανακοινώθηκε εάν εντός του επόμενου δεκαημέρου δεν έχει ομαλοποιηθεί η αγορά, θα προχωρήσει στην επιβολή ανώτατης τιμής στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο άλλωστε της συνολικής παρακολούθησης της αγοράς των πετρελαιοειδών σε όλη τη χώρα, το υπουργείο θα δημοσιοποιεί μέσα από το σχετικό site (www.ypan.gr), τα φθηνότερα πρατήρια υγρών καυσίμων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας, καθώς και στις πόλεις με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή