ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται στο 3% – 6% οι συντελεστές απόσβεσης για ξενοδοχειακά κτίρια

Με αμοιβαίες υποχωρήσεις φαίνεται ότι διευθετείται η διαμάχη για τον συντελεστή απόσβεσης κτιρίων ξενοδοχείων που είχε προκύψει μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και ξενοδόχων.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκη με εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο υπουργός υποσχέθηκε οι συντελεστές να αυξηθούν στο 3% – 6%, ικανοποιώντας εν μέρει το αίτημά τους.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου επανέλαβαν τη θέση τους να καθοριστούν ο ανώτερος και κατώτερος συντελεστής αποσβέσεων κτιρίων ξενοδοχείων στο 8% και 4%, «διότι ανταποκρίνονται στον πραγματικό χρόνο απόσβεσης της αξίας των επενδύσεων σε κτιριακές εγκαταστάσεις ξενοδοχείων, όπως άλλωστε έχουν υπαχθεί και τα λοιπά ειδικά κτίρια».

Το ζήτημα με τους συντελεστές απόσβεσης παγίων κεφαλαίων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων δημιουργήθηκε από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομίας αποφάσισε να καθιερώσει χαμηλούς συντελεστές απόσβεσης, από 2% έως 4%, για τις κτιριακές εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων.