Ενας απρόσμενος «μνηστήρας» για το 100% της Ολυμπιακής

Ενας απρόσμενος «μνηστήρας» για το 100% της Ολυμπιακής

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι «μνηστήρες» εμφανίσθηκαν χθες, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να αποκτήσουν το 100% του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αλλά και να επενδύσουν στην αναπτυξιακή του προοπτική. Χθες, αιφνιδίως, με ανακοίνωσή του το Ιδρυμα Ελληνισμού, διά του προέδρου του κ. Ανδρέα Αθηναίου και η χορηγός του εταιρεία A.A. ΕΛΛΑΣ εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τον έλεγχο του ομίλου της O.A., μέσω της Hellenic FoundatioA.A. ΕΛΛΑΣ, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Σήμερα πρόκειται να δημοσιοποιήσουν τις λεπτομέρειες της πρότασής της, περί της οποίας όπως υποστήριξε ο εντεταλμένος σύμβουλος του fund κ. Π. Γεωργόπουλος θα σταλεί και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό K. Σημίτη.

Πάντως, χθες, αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες που ρωτήθηκαν για το ανακοινωθέν επενδυτικό ενδιαφέρον για τον όμιλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σχεδόν το χλεύασαν. Υποστήριξαν δε πως εκτός του αμφιβόλου της οικονομικής ευρωστίας του επενδυτικού σχήματος, η πρόταση, εκτός των άλλων, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τα δρομολογημένα κυβερνητικά σχέδια. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, μέσω της οποίας θα προωθείται η απόσχιση του πτητικού κλάδου της O.A. και η συνένωσή του με τους αντίστοιχους της Αεροπλοΐας και των Μακεδονικών Αερογραμμών, ενώ ταυτόχρονα θα θεσπίζονται και οι νέοι κανονισμοί απασχόλησης και αμοιβών του ιπτάμενου προσωπικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή