Αποτίμηση–εξπρές για το Ταμιευτήριο – Και το ΤΣΑΥ στην εξαγορά του 34%

Αποτίμηση–εξπρές για το Ταμιευτήριο – Και το ΤΣΑΥ στην εξαγορά του 34%

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ταχείες διαδικασίες, που κινούνται ωστόσο πάνω σε μια εύθραυστη ισορροπία, προχωρούν οι συζητήσεις για την εξαγορά του 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το ΤΣΜΕΔΕ. H επισφράγιση με τη μορφή συμφωνίας της εκφρασμένης βούλησης του υπουργού Οικονομίας, από τη μία, και της διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ, από την άλλη, προϋποθέτει την ολοκλήρωση της αποτίμησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από την οποία θα κριθεί και το ύψος του τιμήματος που θα καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας των μηχανικών.

Στο πλαίσιο αυτής της προϋπόθεσης, η διαδικασία της αποτίμησης αποκτά κατεπείγοντα χαρακτήρα, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο αποτιμητές, που θα οριστούν, θα αναλάβουν δουλειά από την προσεχή Δευτέρα με στόχο να ολοκληρώσουν το due dilligence στις 25 Αυγούστου. Μεταξύ των κρίσιμων θεμάτων που θα πρέπει να διευκρινιστούν το προσεχές διάστημα, είναι το κατά πόσο το Δημόσιο θα εισπράξει με τη μορφή μερίσματος το σύνολο των κερδών του προηγούμενου έτους, που ανήλθαν στα 235 εκατ. ευρώ, στοιχείο που θα διαφοροποιήσει ανάλογα και το τελικό ύψος του τιμήματος.

Στις τελευταίες εξελίξεις, πάντως, καταγράφεται και η προοπτική συμμετοχής στο νέο σχήμα και του ΤΣΑΥ, το ποσοστό εξαγοράς του οποίου θα είναι πέραν του 34% που θα εξαγοράσει το ΤΣΜΕΔΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή