Καθυστερημένο κυβερνητικό ενδιαφέρον για τον τουρισμό

Καθυστερημένο κυβερνητικό ενδιαφέρον για τον τουρισμό

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κινήσεις εντυπωσιασμού στο παρά πέντε θα επιχειρήσει να ανατρέψει η κυβέρνηση το αρνητικό κλιμα που επικρατεί στον χώρο του τουρισμού. Αύριο συνεδριάζει για πρώτη φορά και υπό την προεδρία του πρωθυπουργού η διυπουργική επιτροπή για τον τουρισμό, με συμμετοχή 10 υπουργών. Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και την Ολυμπιάδα και ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο δίμηνο οι κρατήσεις από το εξωτερικό, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει επιτέλους λίγη βαρύτητα σε έναν από τους λίγους τροφοδότες της ελληνικής ανταγωνιστικότητας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί αύξηση των κονδυλίων για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στις ξένες αγορές την προσεχή σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό μπορεί να φτάσει έως και τα 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα προβλέπεται και προεξόφληση δεσμευμένων κονδυλίων για τα επομενα χρόνια.

Ζητούν αλλαγές στον αναπτυξιακό

Καλύτερο από το σημερινό καθεστώς αλλά ανεπαρκές θεωρούν το νομοσχέδιο για τα αναπτυξιακά κίνητρα οι βιομηχανικές επιχειρήσεις. Προτείνουν αλλαγές σε τρία καίρια σημεία που αφορούν τη φορολογία κερδών, τη δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και την επιχορήγηση νέων επενδύσεων. Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο, ο στόχος της ενίσχυσης των επενδύσεων χαρακτηρίζεται ανέφικτος.

– Οι ιδιωτικές επενδύσεις κινητήριος δύναμη κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας. Αρθρο του Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή