Σε δίλημμα οι ιπτάμενοι της Ολυμπιακής

Σε δίλημμα οι ιπτάμενοι της Ολυμπιακής

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπνέει σήμερα τα μεσάνυχτα η τελευταία 48ωρη απεργία των ιπταμένων συνοδών και φροντιστών, ενώ συμπληρώνονται 40 ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου. Από τη Διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών έχουν επιδοθεί σε όλα τα μέλη του σωματείου οι επιστολές για την εντός τριημέρου ένταξή τους στη νέα εταιρεία με την απειλή απόλυσης. Σήμερα ο κλάδος θα αποφασίσει την περαιτέρω στάση του στη γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του αεροδρομίου. Αν δεν υπάρξει γραπτή συμφωνία επί των θεσμικών (ωράριο απασχόλησης, συνθέσεις πληρωμάτων) και επί του οικονομικού αιτήματος (για αύξηση του ετήσιου μισθολογίου) η ΕΙΣΦ προτίθεται να προχωρήσει σε απεργία διαρκείας.

Ωστόσο, η προεκλογική περίοδος προδιαθέτει έστω και για συμφωνία στο παρά πέντε, έτσι ώστε να κλείσει ένα μέτωπο δυσχερές για την κυβέρνηση και ακόμη επαχθέστερο για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές που έκαναν την πρεμιέρα τους με ανεξέλεγκτα κόστη μίσθωσης αεροσκαφών και εξασφάλισης εκτάκτων ιπταμένων συνοδών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή