Πολιτική ανακούφιση σε αγορά και επιχειρήσεις

Πολιτική ανακούφιση σε αγορά και επιχειρήσεις

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συγκρατημένη αισιοδοξία παρακολουθούν τις εξελίξεις επιχειρηματίες και παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς. Κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων είναι ότι ο προσδιορισμός της ημερομηνίας των εκλογών αίρει έναν παράγοντα αβεβαιότητας.

Το σημαντικότερο για τον κόσμο των επιχειρήσεων είναι ότι δεν διαιωνίζεται η παρατεταμένη προεκλογική αβεβαιότητα, η οποία αναμφίβολα λειτουργεί ανασταλτικά για την ανάπτυξη της οικονομίας και πολλές φορές οδηγεί σε αποφάσεις που ναρκοθετούν την οικονομία και την κοινωνία στη συνέχεια (βλέπε από την άκρατη παροχολογία και τον διαρκή εξωτερικό δανεισμό, ώς τις αλλαγές στη χρήση γης και την εκχώρηση των καταπατημένων δασικών εκτάσεων). Είναι βέβαιο πως η επίσπευση των εκλογών εξομαλύνει την επίδραση του πολιτικού κύκλου πάνω στην οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση των δημοσίων δαπανών και των ελλειμμάτων

Το δεύτερο κρίσιμο θέμα είναι ότι αποφεύγεται η μακράς διάρκειας παραλυσία της κρατικής μηχανής -την οποία χαρακτηρίζει κάθε παρατεταμένη προεκλογική περίοδος- που ενδεχομένως να εξέθετε τη χώρα παγκοσμίως. Το 2004 είναι μια χρονιά που η Ελλάδα κρίνεται διεθνώς και απο εδώ και πέρα ο διοικητικός μηχανισμός θα πρέπει να βρίσκεται σε κινητικότητα. Επίσης, ο κόσμος των επιχειρήσεων και της αγοράς εκτιμά πως με την προσεχή εκλογική αναμέτρηση μπαίνει και ένα τέλος σε μια εποχή αποτελμάτωσης της ελληνικής οικονομίας.

ΒΜιλούν στη «O.K.»: Χρίστος Σπανός, Αλέξης Πιλάβιος, Αρης Ξενόφος, Μανόλης Βάρσος, Μιχάλης Γκλεζάκος, Δημήτρης Τζάνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή