«Ξέχασαν» να δηλώσουν 2.500 σκάφη αναψυχής!

«Ξέχασαν» να δηλώσουν 2.500 σκάφη αναψυχής!

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 2.500 ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής θα κληθούν τις επόμενες μέρες από τις εφορίες τους να δώσουν εξηγήσεις, καταβάλλοντας ωστόσο και υψηλά πρόστιμα αφού «ξέχασαν» να τα δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση.

Από τις διασταυρώσεις των στοιχείων που διενήργησε το υπουργείο Οικονομικών, βάσει των νηολογήσεων και των μεταβιβάσεων, διαπιστώθηκε ότι το οικονομικό έτος 2003 (χρήση 2002) οι φορολογούμενοι που δεν δήλωσαν την κατοχή σκάφους στη φορολογική τους δήλωση ανέρχονται σε 2.557, δηλαδή το 18,5% του συνόλου των υπόχρεων.

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που έλαβε το υπουργείο Οικονομικών από τις κατά τόπους λιμενικές αρχές, το 2002 διενεργήθηκαν 14.138 νηολογήσεις και μεταβιβάσεις σκαφών. Οι φορολογούμενοι που δήλωσαν την απόκτηση σκάφους ανέρχονται σε 9.366 και, εξ αυτών, δήλωσαν την κατοχή σκάφους αλλά δεν δήλωσαν τη δαπάνη αγοράς 3.699. Επίσης, βρέθηκαν και 1.631 φορολογούμενοι που αν και εμφανίζονται με έγκυρο ΑΦΜ στην αίτηση νηολόγησης δεν έκαναν φορολογική δήλωση το οικονομικό έτος 2003

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή