Νέες παροχές μέσω της «Χάρτας Σύγκλισης» υπόσχεται ο Χριστοδουλάκης

Νέες παροχές μέσω της «Χάρτας Σύγκλισης» υπόσχεται ο Χριστοδουλάκης

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποσχέσεις για νέες παροχές μέσω της «Χάρτας Σύγκλισης» έδωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης. Εμφανίστηκε να υποστηρίζει ότι η «Χάρτα Σύγκλισης» μπορεί να ενσωματώσει και νέες παροχές καθώς τούτο δικαιολογείται από τη βελτίωση της οικονομίας. H στροφή του υπουργού ήταν 180 μοιρών, καθώς μέχρι πρόσφατα ήταν ο ίδιος, που υποστήριζε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για νέες παροχές, αφού έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες της οικονομίας!

Περί της ίδιας θέσης επιχειρηματολογούσε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τα αιτήματα, των κοινωνικών ομάδων!

Ο K. Χριστοδουλάκης εξηγώντας τη θέση του ανέφερε ότι η αλλαγή στη στάση οφείλεται στη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα στο ρυθμό αύξηση του ΑΕΠ το 2003. Αντί του 3,8% που υπολογίζαμε αρχικά σημείωσε ο ίδιος, η αύξηση ήταν τελικά 4,2%. O υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στον αποσυρθέντα Κώδικα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που περιείχε διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες δεν ήταν ποινικά κολάσιμες πράξεις που σχετίζονταν με χειραγώγηση μετοχών και εσωτερική πληροφόρηση.

Επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και τόνισε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι η πάταξη των χρηματιστηριακών παραβάσεων.

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Επίσης ο κ. Χριστοδουλάκης έδωσε χθες το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις του Δημοσίου, που τα άλλα χρόνια χορηγούνταν μετά τα μέσα κάθε έτους. Συγκεκριμένα:

– Οι αυξήσεις στους μισθούς στο Δημόσιο θα καταβληθούν με τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου. – Τα αναδρομικά του 2003 στις συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν εφάπαξ στις 24 Ιανουαρίου.

– Οι αυξήσεις στις συντάξεις του Δημοσίου για το 2004 θα καταβληθούν στις 24 Φεβρουαρίου.

– Οι αυξήσεις του ΕΚΑΣ θα καταβληθούν και αυτές στις 24 Φεβρουαρίου.

– Οι αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 10 Φεβρουαρίου μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου.

– Στο τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα καταβληθεί επίσης και η πρώτη δόση για τα αναδρομικά του οικογενειακού επιδόματος, η οποία θα αντιστοιχεί στα αναδρομικά έξι μηνών από τους δεκαέξι συνολικά που δικαιούνται οι δικαιούχοι.

Το 2005 θα δοθεί η δεύτερη δόση των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος (πέντε μήνες), ενώ το ποσό για τους υπόλοιπους πέντε μήνες θα καταβληθεί το 2006.

Τέλος την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα αρχίσει και η υποβολή των αιτήσεων στην εφορία για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος των 1.000 ευρώ στους δικαιούχους.

Επίσης στο ίδιο διάστημα θα μπορούν να υποβάλλονται και οι αιτήσεις για το επίδομα των 150 ευρώ στους άνεργους γονείς που έχουν παιδιά στο σχολείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή